Træningsbænk – Taurus B900

Med mit fokus på træning med håndvægte besluttede jeg mig for en lille ændring i mit hjemmetræningscenter; udskiftning af min gode gamle træningsbænk med en ny, der fylder mindre – uden stativ til vægtstang. Det gav samtidig mulighed for at tilkøbe muligheden for at få en bænk med indstilbar ryg, så jeg kan udføre øvelser i flere vinkler.

Jeg kom ret hurtigt til at kaste min kærlighed på en Taurus bænk fra T-Fitness (samme mærke som min forrige træningsbænk). Bænken forekom ret robust sammenlignet med langt billigere modeller, jeg havde set andetsteds.

Det endte altså med at jeg bestilte en Taurus B900 til en pris på omkring kr. 1900,-.

 

Førstehåndsindtryk:

Bænken var let at samle med en unbrakonøgle og et par skruenøgler ved hånden – der skulle blot monteres ‘fødder’, ryglæn og sæde. Den forekom robust og tung, men rigtig nem at flytte rundt pga. et håndtag foran og hjul bagbå. Den kan dog ikke klappes sammen, hvilket man heller ikke kan forvente af en bænk, der samtidig skal være robust.

Både sæde og ryglæn kan vinkles. Ryglænet kan justeres i 10 positioner – fra en mild decline vinkel til 90 grader oprejst. Justeringerne foretages i et snuptag, og sættes nemt i hak, som den ikke glider ud af.

 

Den fine detalje: På stellet ses et håndtag foran og hjul bagpå, hvilket tillader at bænken nemt rykkes rundt på trods af at den er tung.

 

Indtryk efter dagligt brug:

På trods af sin tyngde kan bænken nemt sættes til side efter brug og fylder blot 47×145 cm på gulvet. Bænken er robust. Ryglænet er absolut fikseret i alle positioner mens sædet kan give sig lidt, hvis man rykker i det. Sædet virker dog på ingen måde vakkelvornt og det har ikke generet mig under træning.

Som fladbænk vil jeg mene at bænken kan virke for høj for nogle, hvis de vil have fødderne plantet i gulvet når de ligger på ryggen. I flad position er bænken 68 cm høj. Jeg er omkring 187 cm høj og er begyndt at tage sko på, for at kunne placere fødderne i gulvet for de øvelser, hvor jeg foretrækker det. Da jeg aldrig har haft en bænk af denne type før skulle jeg også vænne mig til at der er mellemrum mellem sæde og ryglæn. I starten havde jeg tendens til at glide ned i mellemrummet, men har nu lært at positionere bagdelen så det ikke er et issue. Rent faktisk er ryglænet lige præcis langt  nok (80 cm på det flade stykke) til at jeg også kan vælge at rykke hele kroppen op på ryglænet uden at det er ukomfortabelt.

Som skråbænk kommer den totalt til sin ret. Det er som sagt super enkelt og hurtigt at skifte vinkel på ryglæn og sæde, og man sidder rigtig godt under øvelserne.

Alt i alt kan jeg sige, at jeg ikke har fortrudt købet af denne bænk, men jeg afventer dog dommen fra hjemmets andre potentielle brugere.

 

Opsummering:

+ Robust

+ Nem at indstille

+ Nem at flytte rundt

+ Tager ikke meget plads på gulvet

– Høj som fladbænk

– Sæde kan rokkes

– Stort mellemrum mellem sæde og ryglæn

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*