Fitnesshapser #5, 2017

Herunder er opsummeringer af et udvalg af nylige videnskabelige studier, som er angivet i diverse danske livsstilsmagasiner i maj måned. Oplysningerne er her videregivet uden kritisk stillingtagen til lødigheden af konklusionerne på undersøgelserne.


Magasinet Liv

Gåture stimulerer det gode humør

Et nyt studie underbygger at en gåtur under åben himmel stimulerer positive tanker. Oplevelsen af den omgivende natur har indflydelse på tankevirksomheden, således at man ikke grubler lige så meget og så længe over bestemte situationer

Angivet kilde: PNAS

 

Forebyggelse af overvægt beskytter mod kræft

En metaanalyse af den videnskabelige litteratur på området konkluderer endnu en gang at for meget fedt på kroppen øger risikoen for at udvikle en række former for kræft, herunder kræft i æggestokkene, livmoderslimhinden, brystet, tyktarmen og endetarmen.

Angivet kilde: British Medical Journal

 

 

I Form

Mobiltid og søvnkvalitet

Et studie viser at de, der dagligt bruger mest tid på deres smartphone generelt har en dårligere søvnkvalitet.

Angivet kilde: Plos One

 

Lightprodukter og vægttab

Kaloriefattige produkter som lightsodavand hjælper ikke fok, der er på kur i forhold til vægttab. (Endnu) et studie, hvor en gruppe personer fik sødemidler som erstatning for sukker endte med blot at spise mere i løbet af dagen.

Angivet kilde: International Journal of Obesity

 

Aktiv Træning

Sund chili

Et nyt studie viser at regelmæssigt indtag af chili nedsætter risikoen for tidlig død i forhold til personer, der aldrig spiser chili. Det er tilsyneladende capsaicin – stoffet som giver den brændende fornemmelse – der kan forebygge sygdomme

Angivet kilde: University of Vermont

 

Løberes knæ er sundere

Endnu et studie peger på at det er en myte at løb ødelægger dine knæ. Over 2500 forsøgspersoner fik røntgenfotograferet deres knæ, og spurgt til knæsmerter og løbevaner. 30% var nuværende eller tidligere løbere, og de havde hhv. 24% og 18% mindre tilbøjelighed til at opleve knæsmerter end personer, der aldrig løb. Tallene blev justeret for overvægt, så det ikke spillede ind som faktor.

Angivet kilde: Arthritis Care & Research

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*