Min sommerferie 2017

bdr

De senere år har min sommerferie været opdelt i to: en aktiv ferie og en daseferie. Dette er en løsning, der opfylder de forskellige behov i familien for samvær, aktivitet og afslapning.

 

Aktiv ferie

I år bestod den aktive del af vores ferie af en 6-dages vandretur rundt på Møn, hvor vi fulgte en del af Camønoen. Den fulde Camøno er på omkring 175 km, og vi valgte nogle etaper, der gjorde, at vi kom til at gå omkring 20 km i snit om dagen – i alt ca. 120 km. Oppakning på 8-10 kg gør turen lidt mere udfordrende, og desuden var der nogle etaper ved kysten, hvor det var hårdere at gå, end hvis det havde været på asfalt.  Læs mere om Camønoen her og om vores tur her.

 

Daseferie

Som de foregående 3 år drog hele familien til Kreta, til en lejlighed i en lille by omkring 20 km fra Chania. I juli måned er klimaet meget forskelligt fra det i Danmark, hvilket giver nogle andre muligheder og begrænsninger for hvad man kan tage sig til. Hvis man er til vandbaserede aktiviteter er der rig mulighed for at give sig i kast med surfing, windsurfing, standup paddling, svømning, snorkling og diverse lettere strandaktiviteter. Hvis man kender mig ved man, at jeg er landkrabbe, og er svær at overtale til meget andet end at svømme frem og tilbage langs stranden eller diverse boldspil i vandet. Temperaturen hurtigt sniger sig op over 30 grader i skyggen, og med den kraftige sol styrer man direkte mod et hedeslag hvis man forsøger at løbe eller cykle midt på dagen.

Selvom hovedformålet med vores daseferie er at hygge os sammen hele familien, og nyde solen, kan jeg personligt ikke holde ud at fede den dagen lang. Så løsningen var en morgenløbetur inden solen fik for kraftigt fat – en aktivitet, der kan kombineres med at hente morgenbrød. Turene var korte, men med en rigtig ’ond’ bakke, som egner sig perfekt til at måle sin makspuls. Et stykke tid efter morgenmaden stod den på et ’vedligholdelsesprogram’; et let styrketræningsprogram baseret på kropsvægtøvelser. Jeg kørte det typisk i runder med 4 øvelser:

  •  Armstrækkere
  • Ryghævninger på gulv
  • Crunches
  • Squats

Jeg gentog runderne til jeg nåede mindst 100 gentagelser for hver øvelse (3-4 runder) – for crunches var det dog 180 gentagelser som minimum. På tidligere ferier har jeg også medbragt et elastiksystem, der giver mulighed for mere alsidig træning, men i 2 uger kunne jeg godt undvære at træne de ekstra muskelgrupper, som elastikkerne giver mulighed for, så denne gang blev de hjemme.

Nogle dage passede det ind at gå en tur inden aftensmaden. Her var temperaturen typisk stadig høj, så for det meste blev det ikke ad en af vandreruterne ud i naturen, men blot runder, hvor der var regelmæssig kontakt til en butik med kolde drikke, hvis et solstik skulle presse sig på.

Da vi ikke lejede bil, havde vi knapt så stor en aktionsradius, medmindre vi hoppede på en bus eller prajede en taxi. Det betød til gengæld, at turene frem og tilbage fra stranden og til indkøb, blev gjort til fods, og resulterede i, at jeg i gennemsnit havde taget over 15.000 skridt når dagen var gået. Så nok var det en daseferie, men trods alt flere skridt end på en typisk arbejdsdag, hvor jeg er fanget på kontoret.

 

Det beskrevne er en sommerferie, der fungerer for vores familie. Det vil givetvis ikke være ønskeferien for mange andre. Det vigtige er at finde en formel, der fungerer for familien – med eller uden fysisk aktivitet indblandet. Det er trods alt motion i hverdagen, der tæller på lang sigt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*