Resultater fra U-turn underbygges af sideløbende forskningsprojekt om type 2 diabetes

De opsigtsvækkende resultater, som blev dokumenteret i DR-programmet U-turn tidligere på året (omtalt her) er nu understøttet af forskningsresultater, som netop er publiceret i det videnskabelige tidsskrift JAMA (Journal of the American Medical Association).

Kort fortalt viser U-TURN studiet, at det er muligt for personer med type 2 diabetes at reducere dosis eller helt slippe for medicin ved omfattende livsstilsændringer, der inkluderer kostomlægning og motion.

Læs mere om konklusionerne i et indlæg på DR Nyheder her.

Et link til artiklen i JAMA kan ses her.

Med tanke på, at prognoser forudser at antallet af personer med type 2 diabetes vil være fordoblet til næsten 600.000 i Danmark frem mod 2030, er der et vigtigt budskab i, at det er muligt selv at gøre en aktiv indsats for at vende udviklingen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*