Boksesæk fra Taurus

Lige siden jeg som teenager hængte en savsmuldsfyldt sandsæk op i et træ i mine forældres have og slog mine knoer til blods (fordi jeg ikke samtidig havde fået investeret i et par ordentlige handsker) har jeg anset boksesækken som et yderst anvendeligt stykke træningsudstyr. Man kan få et ganske effektivt workout, der stimulerer kroppens eksplosive styrke. Udover at få lidt sved på panden får man opøvet sin koordination og forbedret sin teknik – særligt hvis man i forvejen har baggrund i et kampsportssystem. Derudover er det også bare en meget ligefrem måde at få afløb for frustrationer – helt uden at andre kommer til skade.

Selv i den lille 2-værelses på Nørrebro, jeg flyttede ind i sammen med min overbærende kæreste for mange år siden, lykkedes det at få plads til en boksesæk. Siden har vi fået lidt bedre plads, og for en halv snes år siden investerede jeg i en knapt 60 kg tung sæk, der med en højde på omkring 180 cm var egnet til at tage imod alskens slag og spark. Efterhånden var fyldet begyndt at synke til bunds og sækken var revnet flere steder, så jeg besluttede, at det var på tide at investere i en ny i forbindelse med en generel opgradering af vores træningsrum.

Jeg valgte at bestille en model identisk med den tidligere boksesæk, da den passer mig godt ifht. vægt og størrelse. Den er af mærket Taurus og kostede mig kr. 1100,- inklusive levering fra T-Fitness.

 

Boksesæk fra Taurus (billede fra T-Fitness).

Produktdetaljer:

  • Højde: ca. 180 cm
  • Diameter: ca. 35 cm
  • Vægt: 59 kg
  • Ydermateriale: bizonyl
  • Fyld: tekstilstykker
  • Ophæng: aftagelig 4-delt kæde

 

Da jeg fik pakket sækken ud bemærkede jeg, at den ikke var helt identisk med min gamle model. Ydermaterialet på begge sække er kunstlæder. På den gamle var det et tyk groft materiale mens den ny er beklædt med en tyndere og mere medgørlig kunstlæder (bizonyl). Om det holder lige så godt eller måske endda bedre må tiden vise, men det er faktisk en noget mere behagelig fornemmelse at levere spark til den ny model.

 

De fleste vil nok finde en model som denne lidt for stor og voldsom til almindelig rekreationsbrug, men man kan uden problemer finde mindre og billigere modeller. Som nævnt ovenfor er anvendelsen af en boksesæk ikke kun bestemt for garvede kampsportsudøvere. Ganske almindelige motionister kan få en hel del ud af boksesæktræning. Hvis man aldrig har bokset tidligere (på sæk eller ved sparring) er det dog en god idé at være meget opmærskom på at få indlært ordentlig teknik, særligt så håndled ikke lider overlast. Køb, udover sækken, et par gode sandsækhandsker og evt. håndbind til støtte af håndled.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*