Håndvægtstativ fra Taurus

Med mit fokus på håndvægttræning gennem de sidste 9-10 måneder har jeg fået samlet mig 5 sæt faste håndvægte ( 7.5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 30 kg) og overvejer at investere i et sæt yderligere på 35 kg.

Med 10 løse håndvægte i mit lille træningsrum kan det godt blive lidt rodet, hvis de ikke lige bliver lagt ordenligt på plads bagefter. Jeg kan ikke selv sige mig helt fri for at glemme at sætte vægtene på plads, men jeg har også en teenager i huset, som er aktiv bruger, og her er ind imellem en ekstra udfordring, så at sige.

Tanken var derfor at en investering i et håndvægtstativ ville inspirere os alle til at huske at placere vægtene på rette plads efter brug.

Der findes forskellige typer håndvægtstativer på markedet, men for mig var det vigtigt at finde et, der passer perfekt til vores vægte. Ved en søgning på nettet fandt jeg et elegant (hvis man kan bruge den betegnelse om et vægtstativ) af slagsen fra Peak Fitness hos fitnessgruppen til kr. 2500,-. Dette stativ har plads til 5 håndvægtsæt – præcis det antal jeg pt. råder over. Som nævnt ovenfor tænker jeg at udvide med et sæt mere, og så rækker dette stativ ikke helt. Til gengæld faldt jeg over et fra Taurus, samme mærke som nogle af mine håndvægte. Jeg valgte at bestille dette til kr. 1950,- hos T-Fitness.

Alle dele udpakket og klar til at blive samlet. Der var ingen samlevejledning, men heldigvis var det helt logisk hvordan delene skulle skrues sammen.

Jeg havde læst på målene inden jeg bestilte, men blev alligevel lidt overrasket da jeg fik det samlet og stillet op i mit lille træningsrum, og det var lige for at jeg fortrød, at jeg ikke havde bestilt det fra fitnessgruppen, som var 20 cm kortere.

Specifikationerne på stativet

  • Plads til 12 håndvægte fordelt på 2 rækker
  • Maksimal vægtbelastining: 300 kg
  • Mål: (L) 144 cm x (B) 55 cm x (H) 82 cm

Jeg har efterfølgende fået rearrangeret tingene i rummet, så det faktisk passer godt ind. Og ind til videre virker det efter hensigten; alle vægte bliver placeret fint i holderen efter endt brug.

Samlet og i brug. Og ‘fremtidssikret’, hvis jeg får gjort alvor af at udvide med et ekstra sæt håndvægte.

Stativet kan helt klart anbefales, hvis man ønsker at få orden på sine håndvægte. Det virker stabilt og klarer sin enkle funktion uden dikkedarer. Hvis man har 5 håndvægtsæt eller færre, og ikke har planer om at udvide, kan jeg dog anbefale at man går efter et, der fylder lidt mindre.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*