Sundhedsmæssige gevinster ved at motionere som ældre

Hermed en opfordring til enten at komme i gang med at motionere – eller blive ved med at klø på, hvis man er i gang. Regelmæssig motion har masser af gavnlige effekter; heriblandt en positiv virkning på:

 

  • Muskelmasse og -styrke
  • Udholdenhed
  • Balance
  • Smidighed
  • Kognitive evner
  • Mentalt overskud
  • Sexlyst
  • Nattesøvn

 

Vedligeholdelse af musklernes styrke og udholdenhed letter mange af dagligdagens aktiviteter, og sammen med forbedret balanceevne mindsker det samtidig risikoen for at falde og pådrage sig knoglebrud, som kan give varige mén når man er ældre. Motion giver også et mentalt overskud, og er med til at vedligeholde en klar hjerne. Derudover kan regelmæssig motion hjælpe til et sundt søvnmønster, som ligeledes bidrager til mentalt overskud. Det sociale element ved at dyrke motion i selskab med andre, fx i en idrætsforening, skal ikke underkendes.

Lige et par afsluttende ord omkring min kæphest; vigtigheden af at inkludere træning, der opbygger eller vedligeholder muskelstyrke:

Vælg en alsidig motionsform eller kombinér flere typer motion, der bidrager med udholdenhed, balance og styrke.

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*