Kræftbehandling ved immunterapi

Jeg må lægge ud med at understrege, at man naturligvis skal passe på med at konkludere for vidt og bredt på baggrund af en enkelt case.

Men jeg kan ikke lade være med at anlægge et forsigtigt optimistisk syn på den fremtidige behandling af alvorlige kræftformer efter at jeg for nylig læste en kort nyhedsrapport omkring succesfuld behandling af en patient med brystcancer i et sent stadie.

Læger havde held med at udtrække infiltrerende immunceller (T-lymfocytter) fra patientens tumor og herefter opformere cellerne i laboratoriet inden de injicerede 80 milliarder celler tilbage i hendes krop. Immuncellerne havde succes med at angribe tumoren, og 2 år efter er patienten stadig kræftfri.

Hele processen er langt mere kompliceret end skitseret ovenfor, og der er stadig et godt stykke vej til at kunne sige, at dette er metoden til at knække kræft. Men forhåbentlig kan det ses som indledningen til mere effektiv behandling af en række typer kræftformer.

 Hvis man har interesse i dette felt så hold øje med buzz words som: personalized medicine og immunotherapy.

 

http://www.sciencemag.org/news/2018/06/woman-s-late-stage-breast-cancer-falls-immunotherapy

https://www.nature.com/articles/s41591-018-0040-8  

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*