Lidt træning er godt, mere er bedre

Endnu et studie konkluderer, at det er sundt at motionere en hel del mere end de anbefalede mængder – også når det gælder den seniore del af befolkningen.

Studiet er udført af Westmead Institute for Medical research og baserer sig på interviews af mere end 1500 australiere over 50 år, som er blevet fulgt i en periode på 10 år.

De personer, som trænede mest havde den mindste risiko for at udvikle diverse kroniske sygdomme som diabetes, kræft og hjerte-kar sygdomme. Faktisk havde de personer, som motionerede > 5000 METs (metabolic equivalent of task) den største positive effekt på helbredet. Til sammenligning er W.H.O.s gældende anbefaling på mindst 600 METs om ugen, svarende til 150 minutters rask gang eller 75 minutters løb.

Som det gør sig gældende for studier af denne type kan årsag/virkning sammenhængen ikke helt afklares. Hvis man skal spille djævelens advokat her kan man indvende, at hvis man kan overkomme al den fysiske aktivitet så er det nok fordi man er sund som udgangspunkt.

Scientific reports 2018, DOI: 10.1038/S41598-018-28526-3

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*