Inspiration til indendørsroning

Ifølge en artikel i månedsmagasinet Mens Health (august 2018) er det et trend at inkludere indendørsroning i fitness-rutinen.

Det er til at forstå hvorfor da roning er low-impact i forhold til kroppens led, involverer mange af kroppens muskler og kan give et workout, som udfordrer det cardiovaskulære system.

Da man rekrutterer 86% af sine muskler er roning blandt de bedste fuldkrops-øvelser.

Brett Durney, co-founder af Grow til Mens Health

Den eneste anke jeg har i forhold til roning er at det kan være lige så kedeligt som at løbe på løbebånd, hvis der trænes i et stykke tid i træk. Hvis jeg ror i længere tid har jeg ofte et TV kørende (jeg har hængt et 40″ TV på væggen foran min romaskine). Alternativt kan man træne kort og intensivt – så man hverken har tid eller overskud til at kede sig.

Udover generelle lovprisninger af indendørsroning som en effektiv træningsform indeholdt førnævnte nummer af Mens Health magasinet også et godt tip til et HIIT workout.

Workoutet tager 15 minutter i alt og der veksles mellem 2 øvelser: I) ro så langt som muligt i 30 sekunder, II) lav armbøjninger, hvor hænderne støttes på romaskinens sæde – også i 30 sekunder. Der laves således 15 sæt af hver øvelse. Artiklen forslår desuden, at man kan lave sig en score ved at multiplicere den samlede afstand i meter med det totale antal armbøjninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*