Ingen ændring i ældres sundhed og trivsel?

Artikler i blandt andet Berlingske og Jyllands-Posten refererer til en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen (Ældres sundhed og trivsel), der konkluderer at ældres helbred og trivsel ikke stiger i takt med den gennemsnitlige levealder.

“Folk bliver ældre, og når vi ser på funktionsniveau og helbred, ser det ikke ud til, at det er blevet bedre, sådan som vi ellers havde håbet på. Det kunne tyde på, at en gruppe ældre er skrantende i længere tid.” Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen (citat fra Berlingske).

Jeg har endnu ikke haft tid til selv at se nærmere på rapporten, så jeg vil her ikke knytte specifikke kommentarer til selve undersøgelsen.

Én tanke faldt mig dog ind da jeg læste ovenstående konklusion: Hvis det betyder, at man som fremtidig ældre ikke kan se frem til flere gode, sunde år, men blot flere leveår, hvor motiverende er det så lige, at pensionsalderen skrues op i takt med at vores levealder stiger?

Der må være nogle politikere, der får travlt med at tale rapportens konklusioner ned på den ene eller anden måde…

 


Opgør med myte om sund aldring: De ældre bliver ikke sundere. Jyllands-Posten

Vi lever længere, men siden 2010 er ældres helbred ikke blevet bedre. Berlingske

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*