Betyder det noget hvornår man spiser?

For nylig rapporterede nyhedssitet HealthDay en kort opsummering fra et videnskabeligt studie publiceret i American Journal of Clinical Nutrition.

Den interessante pointe i dette studie var, at i forhold til vægttab, så kan det tilsyneladende gøre en forskel hvornår på dagen man indtager sit hovedmåltid.

Kvinder i alderen 18-45 år, som forsøgte at tabe sig – og gennemsnitligt indtog det samme antal kalorier, blev opdelt i 2 grupper: en gruppe, hvor personerne indtog dagens hovedmåltid til frokost og en gruppe, der indtog hovedmåltidet om aftenen.

Efter 12 uger havde gruppen, hvis hovedmåltid lå til frokost, i gennemsnit tabt sig lidt mere end de, som spiste mere traditionelt (et vægttab på 12.5 lbs  vs et vægttab på 9.6 lbs).

Det skal naturligvis holdes in mente at forsøget kørte over et begrænset tidsrum og at det var kvinder i et bestemt aldersspænd, som deltog.

Men det skal være interessant at se, om andre studier kan validere disse resultater i et omfang så det kan afgøres om det kan være noget som gør sig gældende for begge køn – og for den ældre del af befolkningen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*