Styrketræning for ældre – ny viden?

Månedsmagasinet Aktiv Træning har i nummeret fra marts 2020 en artikel med titlen Løft hele livet. Artiklens fokus glædede mig rigtig meget, da det er en af mine kæpheste; vedholdende styrketræning livet igennem øger mulighederne for sund aldring.

Lidt overraskende er artiklen tagget med mærkaten ny viden. Det er dog næppe ny viden, at vedligeholdelse af muskelstyrke efterhånden som man ældes giver sundhedsmæssige fordele. Ejheller er det nyt, at hvis man starter med at styrketræne som ældre kan man stadig opbygge muskelmasse. Artiklen fra Aktiv Træning henviser dog også selv til en videnskabelig publikation tilbage fra 2012.

Nok om det. Det væsentlige er, at det bør gøres til almen viden at gode motionsvaner for ældre omfatter et styrketræningsprogram. Og det behøver ikke at foregå i et fitnesscenter. For små midler kan træningen udføres derhjemme – eller for de kreative – i haven, eller måske ved et af de mange anlæg, som findes rundt omkring på offentlige arealer.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*