Uge 21, 2021 – min uge i motion

Jeg er flere gange blevet spurgt om, hvor meget jeg motionerer til hverdag, og hvordan jeg strukturerer min træning.

Hvis man tæller cykelture til og fra arbejde med (strækninger på mindst 5 km) og gåture (ture på over 4 km), så får jeg motioneret nærmest hver dag.

Typisk er der én dag om ugen (nogle gange 2 dage), hvor jeg ikke udfører struktureret motion udover ovennævnte gå- eller cykelture.

Min ugentlige motion bliver tilrettelagt efter forholdene; arbejder jeg hjemme, har jeg fri fra arbejde, er jeg i sommerhus osv. For tiden er den eneste deciderede planlagte motion, det styrketræningsprogram jeg kører med min søn 1-2 gange om ugen. Ellers vælger jeg træning efter hvad der passer ind, hvad jeg har lyst til, hvad jeg har adgang til når det passer at træne, og hvad jeg bliver inviteret til.

Jeg synes at det stort set altid muligt at finde tid til træning i løbet af en dag (en effektiv træningssession kan i princippet vare under 10 minutter), så det er næsten altid et spørgsmål om finde sit overskud snarere end tid.

En væsentlig pointe er, at det ikke er nødvendigt at træne hver dag, hvis man ikke har lyst, men det er vigtigt at få rørt sig i løbet af dagen. Da mit arbejde overvejende er stillesiddende kontorarbejde, har jeg derfor fokus på at få spredt motion ud over det meste af ugen.

 

Den bedste måde at illustrere mine træningsvaner på er nok bare at liste det op. Derfor vil jeg i de kommende uger vil dele min ugentlige motion her på bloggen.

Uge 21:

Mandag:

 • Yoga, 25 min
 • Løb, 6 km
 • Gåtur, 5 km
 • Sjipning, 10 min

Tirsdag:

 • Gåtur, 5 km
 • Styrketræning, mave og underarme
 • Yoga, 20 min

Onsdag:

 • Gåtur, 5 km
 • Cykling, 25 km
 • Styrketræning, håndvægtstræning

Torsdag:

 • Cykling, 5½ km
 • Cykling, 25 km
 • Styrketræning, Walking lunges (ben)

Fredag:

 • Cykling, 5½ km
 • Gåtur, 4½ km
 • Sjipning, 10 min

Lørdag:

 • Yoga, 20 min
 • Løb, 3½ km
 • Gåtur, 7½ km
 • Eksplosiv træning, Box-jumps & pullups

Søndag:

 • Cykeltur, 23 km
 • Styrketræning, håndvægtstræning
 • Indendørs roning, 3 km

 

Ugen har været beriget af en ekstra fridag, og to hjemmearbejdsdage.

Yoga-sessionerne er kommet på banen på foranledning af min kæreste, og køres ved at følge videoer fra Youtube i selskab med hende. Gåturene er også selskabelige ture i et tempo, hvor det er muligt at føre en normal samtale. For tiden udgøres cykelture af transport til og fra arbejde på mountainbike, i et tempo der er lavere end når jeg hopper på raceren, men stadig giver lidt sved på panden. Frem og tilbage fra sommerhus træder jeg lidt hårdere i pedalerne. Faktisk er det nok nogle af de helt korte ture fra min arbejdsplads til S-tog stationen 2 km væk, der får min puls mest op på cyklen i øjeblikket. Ind i mellem kommer jeg afsted fra arbejde i sidste øjeblik og må træde igennem for at nå frem. Disse ture er dog bonus-motion, da jeg ikke registrerer dem, på linje med de korte gåture til og fra supermarkedet. Løbeturene er ved nogenlunde så højt tempo, som min form tillader. Håndvægts-styrketræningsprogrammet kommer igennem kroppens fleste muskelgrupper, mens jeg i løbet af ugen har suppleret med lidt ben-, mave- og underarmstræning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*