Vitaminer pr. abonnement

Forleden bladrede jeg gennem diverse livsstilsmagasiner. I et af dem fandt jeg helsides annoncer fra to forskellige firmaer, der tilbyder at sende vitaminer hjem til dig på månedsbasis.

Dine daglige vitaminer. Tilpasset dig. Direkte til din dør.
– TakeDaily

Slut med de forkerte vitaminer i de forkerte mængder. Slut med at glemme dem – og glemme at tage dem. Slut med at rende rundt i forskellige butikker. Slut med grimme bøtter og glas på køkkenbordet.
– Zentabox

At lade sine kunder abonnere på kosttilskud er ikke noget nyt, men det er første gang jeg har set det for vitaminpræparater. Et af salgsargumenterne er, at præparaterne bliver sendt hjem til én hver måned, så man slipper for at bekymre sig om selv at skulle huske at købe dem. Et andet væsentligt fokuspunkt er den individuelle tilpasning af præparaterne, så det specifikt dækker dit behov. På firmaernes hjemmesider tilbydes man at gennemgå en ‘sundhedsanalyse’, der skulle afdække hvilke vitaminer, mineraler oa. man kunne mangle. På baggrund af analysen foreslås en sammensætning, der kan bestilles til levering for en fast månedspris.

Jeg valgte at tage en analyse begge steder. Det ene sted blev jeg anbefalet at tage D-balance (D3 vitamin, 18 μg), Nordic Omega 3 (total Omega 3, 635 mg), & IBoost (Ingefær ekstrakt, 250 mg, Boswella Serrata harpiks ekstrakt, 100mg). Det andet sted fik jeg anbefalet Multivitamin D+ (vitaminer & mineraler, D vitamin, 10μg), Premium Omega 3 (total Omega 3, 500 mg) & Joint, Bone & Muscle (yderligere vitaminer: C & D, og mineraler: Calcium, Kalium, Mangan & Magnesium). Begge analyser var altså enige i at jeg ikke får sol nok, spiser for lidt fisk og har lidt ledproblemer.
Firmaernes anbefalinger er ikke så lang fra, hvad jeg allerede tager af præparater. Cirka hver anden dag tager jeg en multivitaminpille (med 20μg D vitamin), i vinterperioden supplerer jeg med en ekstra D-vitaminpille 1-3 gange om ugen. Jeg tager også fiskeolietabletter de fleste af ugens dage (undtagen dagen efter jeg har spist fisk), og så veksler jeg mellem at tage et ingefærshot eller ingefærtablet.

For at benytte en af abonnementsløsningerne vil jeg skulle slippe enten kr. 149,- eller kr. 190,- pr. måned.

For at sætte disse tal lidt i perspektiv regnede jeg lidt på, hvad min nuværende løsning koster mig. Hvis jeg indtog alle de nævnte piller hver dag ville det koste mig kr. 40,- om måneden, men som sagt tager jeg faktisk mindre end det – uden at lide af mangelsymptomer. På årsbasis er det som minimum mellem kr. 1300,- og 1800,- mindre end, hvis jeg skulle have leveret dem til døren hver måned i portionsanretninger.

Hvis det er en del af et livstilsprojekt kan det være at det giver mening at få iscenesat sit vitaminindtag ved en abonnementsordning. Jeg er dog nok lidt for enfoldig til se fordelene, og holder mig til selv at fiske min supermarkedsvitaminpille op af glasset.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*