Gummibeklædte håndvægte, Kilberry og Taurus

Styrketræning i en eller anden afskygning bør indgå som et regelmæssigt indslag i enhvers aktivitetsplan.

Jeg har siden teenageårene haft vægttræningsudstyr til hjemmebrug, og det har altid krævet lidt forberedelse at klargøre vægtene både før og under træningen, med skiver, der skal på vægtstangen – og af igen for at justere belastningen. Det er særlig håndvægtene, hvor jeg mellem øvelser har skiftet skiver af og på, hvis jeg ikke lige har haft nok af de forskellige til at starte med. Men det har aldrig generet mig alvorligt, hvilket nok er årsagen til, at jeg ikke tidligere har søgt noget fornyelse. Hvor jeg bor nu har vi et trægulv, som ikke er så velegnet til at droppe vægtene ned på efter brug, så der skal også huskes et egnet underlag ved hver træningssession. Det er nok  mest derfor jeg begyndte at overveje, om jeg skulle udskifte mine vægte.

For noget tid siden bemærkede jeg, at de gummibeklædte håndvægte, som er fast inventar i mange fitnesscentre kan anskaffes til overkommelige priser – og jeg besluttede mig for at se om de var et godt alternativ til de ‘raslende’ vægte jeg normalt bruger.

De første sæt jeg bestilte var fra Harald Nyborg, af mærket Kilberry. Jeg købte 3 sæt gummibeklædte fastvægte, 20kg, 15kg og 10kg. Jeg var først lidt skeptisk om kvaliteten og holdbarheden ville være i orden, men på disse punkter har der ikke været noget at udsætte. Det eneste generende ved dem er den slemme syntetiske lugt gummibelægningen afgiver, som kan forpeste et helt lokale. Heldigvis dunster det af efter et par uger.

Vægte fra Kilberry. De kan anskaffes i forskellige størrelser: fra 2,5kg til 20kg.

Efterfølgende bestilte jeg 2 sæt mere, denne gang af mærket Taurus (30kg og 7 1/2kg) fra T-fitness. Som nævnt var jeg ikke utilfreds med kvaliteten på Kilberry vægtene, men maksimalvægten var her på 20kg – og desuden ville jeg se om jeg kunne finde et mærke, hvor jeg ikke skulle stå model til den syntetiske lugt. De viste sig dog at lugte lige så slemt ind til de var blevet luftet lidt.

Vægte fra Taurus. De fås fra 2,5kg til 50kg.

Allerede ved første træningssession kunne jeg mærke, at det var lidt luksus ikke at skulle rode rundt i at løsne spænder og skifte skiver, så der gik ikke mange øjeblikke før mine old-school vægtstænger røg ind bagest i garderobeskabet.

Udover de ovennævnte indkøb har jeg trænet med et par andre mærker af samme type gummibeklædte fastvægte. De har alle haft et godt greb, og holdt fint til den type træning jeg har udsat dem for; de har fået nogle ‘tæv’ (jeg har dog ikke decideret smidt dem på gulvet). Denne type håndvægte er perfekte hvis man har et lidt sart gulv, som man ikke ønsker skal have permanente spor efter man kommer til at sætte dem lidt hårdt ned. Eventuelle gummiaftegninger på gulvet kan nemt vaskes væk.

For at opsummere de fordele jeg har ved at benytte de faste håndvægte:

  • Jeg slipper for at skifte skiver på mine vægte mellem forskellige øvelser, eller samle forskellige håndvægte før træning.
  • Jeg behøver ikke bekymre mig om at lave mærker i gulvet når jeg sætter vægtene ned.
  • Jeg har ingen bekymring om hvorvidt skiverne er spændt ordenligt fast ved løft over hovedet, fx pullovers.

Der går ikke længe før jeg skal investere i yderligere sæt, da jeg har fundet ud af, at det passer mig rigtig godt at køre styrketræningsøvelser, der udelukkende er baseret på håndvægte og kropsvægt. Mere om dette i et senere indslag.

Jeg tænker, at der ikke er den helt store forskel på de forskellige mærker på markedet, så man kan formentlig snildt vælge de billigste man falder over. Flere steder fås de fra 2,5kg og helt op til 50kg, så udvalget skulle dække bredt nok til de fleste.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*