Hvordan har du det? Undersøgelse om danskernes sundhed

For nylig er en spørgeskemaundersøgelse omkring sundhed blevet udrullet – knapt 300.000 borgere over hele landet har eller vil modtage en invitation til at deltage i deres e-boks. Undersøgelsen dækker samtlige kommuner i Danmark, og er den største af sin art herhjemme.

Det er Sundhedstyrelsen, i samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed, som står for undersøgelsen. Der indsamles en række oplysninger om deltagernes helbredstilstand, bl.a. i forhold til kost, fysisk aktivitet, rygning, alkoholforbrug, overvægt, sygdomme og sociale forhold.

En tilsvarende undersøgelse blev udført i 2010 og 2013, og her deltog hhv. 177.639 og 162.283 personer.

Resultaterne bliver offentliggjort i løbet af 2018 i form af en rapport. Resultater fra de tidligere undersøgelser kan findes her.

 

Personligt ser jeg frem til resultaterne for andelen af svært overvægtige, da en sammenligning med de tidligere data vil kunne give et fingerpeg om danskerne bliver stadig federe, eller om vi er kommet på rette spor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*