Fitnesshapser #3 2019

Herunder følger nogle fitnesshapsere, gengivet fra Aktiv Træning, uden at der er fulgt op på kildematerialets lødighed…

 

Styrketræning en enkelt gang om ugen

I et finsk studie udvalgtes testpersoner over 65, som var  i risikozonen for forhøjet blodtryk, forhøjet blodsukker eller øget niveau af inflammation i kroppen. Med blot en enkelt session styrketræning om ugen i 9 måneder blev ovenstående helbredsparametre markant forbedret.

Aktiv Træning Nr. 9, 2019

 

For meget Netflix?

Et studie med deltagelse af 3500 amerikanere, der blev fulgt over 8 år afslørede, at de personer som brugte 4 timer eller mere om dagen i sofaen foran TV’et havde 50% forhøjet risiko for at udvikle hjertesygdom i forhold til de som brugte under 2 timer. Det spillede ikke ind om personerne havde stillesiddende eller aktivt arbejde.

Aktiv Træning Nr. 10, 2019

 

Natarbejde øger risikoen for prostatakræft

WHO lægger endnu en kræftform til de, hvor risikoen forøges, hvis man har natarbejde. Mænd får forhøjet risiko for at udvikle prostatakræft ved natarbejde, særligt ved mange vagter i træk.

Aktiv Træning Nr. 10, 2019

 

Hjertefedt kan reduceres ved styrketræning

Det anses at forhøjede mængder hjertefedt, både det inderste (epikardialt fedt) og det yderste (perikardialt fedt) øger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom.  Et dansk studie opdelte 32 overvægtige personer i 3 grupper i et forløb på 12 uger. Gruppe 1 lavede udholdenhedstræning 3×45 minutter pr uge, gruppe 2 lavede styrketræning 3×45 minutter mens gruppe 3 ikke motionerede. Begge de trænende grupper reducerede mængden af det epikardiale hjertefedt markant, men det var kun den styrketrænende gruppe som kunne noteres for en signifikant reduktion af det perikardiale hjertefedt.

Aktiv Træning Nr. 10, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*