Jacinto Bonilla

Hvis man er inden for CrossFit verdenen har man muligvis hørt om The Jacinto Storm. Det er en årlig workout, der efterhånden har spredt sig til en del træningscentre rundt om i verden. Den består af en række øvelser, der hver gentages et bestemt antal gange – i 2017 var det 78 gange, i 2018 79 gange og i 2019 80 gange. Det er ikke svært at udlede, at øvelserne i workouten er blevet øget med præcis én gentagelse om året den seneste årrække.

Det er i sig selv måske ikke specielt opsigtsvækkende. Det som er opsigtsvækkende er, at The Jacinto Storm udføres som en workout til ære for Jacinto Bonilla, og øvelsens gentagelser stiger svarende til Jacintos alder. Og det vilde er, at Jacinto selv udfører denne workout.

Jacinto er flere gange benævnt The grandfather of CrossFit. Dette skal ikke opfattes som om han er en af pionererne inden for denne sport, men ganske simpelt, at han er en bedstefar, som har fundet sig til rette ved denne type træning, og har inspireret mange mennesker i alle aldre ved sin vedholdenhed.

Ifølge fortællingen om Jacinto blev han inspireret til at starte på CrossFit træning da han gik tur i Central park i New York, som 69 årig, og stødte på en gruppe mænd træne forskellige kropsøvelser. Han spurgte om han kunne være med, og så kørte det derfra. Han startede dog ikke helt på bar bund. Som yngre trænede han boksning og anden kampsport, vægttræning og løb.

Kort tid efter han startede på CrossFit træning løb Jacinto dog ind i et tilbageslag – han måtte tage en pause for at gennemgå behandling for prostatakræft. Han vendte dog tilbage til træningslokalet så hurtigt det var muligt, og har inspireret mange til at træne med.

Når man ser Jacinto udføre øvelser som pullups, pushups og endda box jumps er det umuligt ikke at blive imponeret.

For inspiration til en aktiv alderdom se nedenstående video:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*