Mit 2017 – året i træning

Stort set alle mine træningsaktiviteter bliver samlet i endomondo i løbet af året, hvilket giver mig et udmærket overblik over hvad jeg har haft gang i.

Distance og tid fordelt på aktivitet

De aktiviteter, som har bidraget til en totalt tilbagelagt distance på 4330 km har været cykling (2601 km), Concept2 roning (760 km), løb (588 km), vandring/gang (380 km). Jeg fik bundet snørebånd på løbeskoene 93 gange, cyklet 247 ture og roet 145 gange.

Samlet set var jeg aktiv i >479 timer. Aktiviteter, hvor der ikke blev tracket distance var styrketræning (>108 timer), MMA (>8 timer), boksning på boksepude (>7 timer) og cirkeltræning (>1 time).

Kommentarer til aktiviteter

Langt den største del af den tilbagelagte distance på cykel har været transport fra arbejde, hvor jeg typisk hopper af s-toget et stop før endestationen. Selvom det er ‘transport’ har det normalt resulteret i sved på panden; vinden har det med at lægge sig som en modvind. Siden maj, hvor jeg købte ny cykel, har jeg stort set kun kørt på mountainbike – ikke det hurtigste på cykelstien, men 29″ hjul, stort stel og bredt styr giver en god fornemmelse på vejen. Rekognoscering og køb af sommerhus på Orø har givet lidt ekstra motion på den konto, da vi fortsat har valgt at være bilfri.

Der har været en del vandreture i året. Sommerferiens Camøno var den længst sammenhængende tur i år, hvor vi tilbagelagde omkring 125 km. Indendørs roning på Concept2 romaskinen har kørt jævnt, uden forsøg på at presse på for nye PB’s. På trods af at jeg forsøgte at køre MMA træning med lav intensitet ledte det til gentagne problemer med lænden, så i løbet af sommerferien tog jeg en beslutning om helt at stoppe i Frederikssund Free Fight. En god beslutning for min ryg, men ærgerligt da jeg savner at træningen og den gode stemning. Efter dette er styrketræning atter begyndt at komme mere i fokus, og mit personlige lille træningslokale er blevet væsentligt opgraderet. Som altid har der ikke været så meget træningstid på boksepuden – hver session er typisk også kun på omkring 12 minutter.

Forventninger til 2018

Med indretningen af mit eget minitræningscenter regner jeg med at lægge vægt på styrketræning i første halvår, med særligt fokus på træning af benmuskulatur. Jeg vil undgå tunge vægte, og formentlig gå lidt væk fra ‘instinkt-træning’ som jeg benyttede mig af i 2017. I foråret vil jeg gerne snøre løbeskoene lidt mere, dog med korte ture. En ny kunststofbane i nærheden af min bolig lægger op til intervalløb, og fartleg. En del af forår og sommer kommer til at stå i sommerhusets tegn, med en masse projekter og opgaver – forhåbentlig med tid til at indrette lidt primitive træningsfaciliteter. Efteråret giver mulighed for at tage mere fat på roning. Og endelig regner jeg med at tage benytte cyklen i forbindelse med arbejde hele året – dog kan en planlagt renovering af s-banen på min strækning stikke en kæp i hjulet på det. I så fald må jeg improvisere mig til alternative aktiviteter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*