Over 50% af danskerne er overvægtige

Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at kigge nærmere på de bagvedliggende tal fra Sundhedsstyrelsen, men danske nyhedsmedier har allerede været fremme med de væsentlige pointer fra en undersøgelse udført i samarbejde med Danske Regioner.

På baggrund af indsamlede BMI-værdier konkluderes det, at antallet af danskere, som er overvægtige (moderat til svært overvægtige), er steget til 51%. Andelen i befolkningen, der har et BMI >30 er på 16.8% – altså fede eller svært overvægtige.

Jens-Christian Holm, overlæge i pædiatri ved Holbæk Sygehus og leder for Enheden for overvægtige børn og unge ser det som et stort samfundsproblem.

Han udtaler til TV2: “Det er den største udfordring mod vores folkesundhed!”

“Folk tror, man bare skal spise mindre og træne mere for at tabe sig, men det er forkert. Kroppen har et system, der forsøger at bevare fedtbestanden.” – Jens Christian Holm, overlæge på Holbæk Sygehus til TV2.

Og ingen tvivl om at der skal gøres en målrettet indsats for at dæmme op for den fortsatte stigning i overvægt og fedme, inden det får uoverskuelige konsekvenser for folkesundheden og for behandlingssystemet. Og den skal netop målrettes. Der er store forskellige på andelen af overvægtige i forskellige samfundsgrupper. Eksempelvis henvises til, at blandt personer, der har grundskole som højeste uddannelsesniveau er 26% svært overvægtige mod 8% for personer med en længere videregående uddannelse.


Kilde: TV2 Nyheder, David Buch, 6. marts, 2018: Nu er over halvdelen af danskerne overvægtige: – Det er et gigantisk problem.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*