Løbesko: Nike Epic React Flyknit

Da jeg for nylig var i USA købte jeg et par nye Nike løbesko – Nike Epic React Flyknit. Jeg har ellers ikke haft de bedste erfaringer med løbesko fra Nike, og kan stadig huske nogle vabler forårsaget af mangel på forligelighed mellem sko og mine fødder.

Jeg lod mig imidlertid overtale af hypen omkring et nyudviklet mellemsålsmateriale, React, der skulle være eminent i forhold til affjedrende egenskaber, som effektivt skulle dæmpe stødene under løb uden at optage for meget returenergi. Til sammenligning med konkurrenternes tilsvarende materiale skulle det derudover være meget let.

Med skoen i hånden er der ingen tvivl om at Nike har skabt en let løbesko, på trods af at sålen er fyldig. Overdelen er desuden i det såkaldte Flyknit materiale, der også er let, og smyger sig om foden.

Som nævnt ovenfor har jeg for år tilbage haft et par uheldige oplevelser med Nike løbesko, der har givet ophav til vabler, for ikke at sige gnavesår, på hælen under løb. I en periode efter denne oplevelse gik jeg decideret efter løbesko med velpolstret hælkappe, men har sidenhen købt alle mulige skotyper, inklusive diverse discountmærker fra supermarkedet, uden at problemer i den henseende.

Jeg var dog alligevel lidt spændt da jeg snørede de nye sko før første løbetur. Jeg tænkte at det ville være mest optimalt med et par deciderede løbesokker til disse sko, men det skulle vise sig at være en forkert beslutning.

Jeg kunne faktisk mærke det næsten med det samme, der var ikke et tilstrækkeligt ‘hold’ i hælkappen, og selvom det var en kort tur på omkring 4km stod jeg med en fin lille vable, da jeg trak skoene af igen.

Efter et par ture blev jeg gode venner med skoene – men bruger dem kun på korte distancer.

Da prisen på skoene trods alt svarer til 3-4 par løbesko fra lidl gav jeg dem en chance mere, inden jeg tog beslutning om at lade dem blive til hverdagssko.

Da vablen var væk forsøgte jeg mig med et par tykkere tennissokker i stedet for løbesokker – og det hjalp. Turen blev gennemført uden at jeg fik vabler.

Jeg kan dog stadig mærke at Nikes udformning af skoene omkring hælen ikke helt passer til min fod. På trods af det er jeg rigtig glad for disse sko, de giver en fantastisk affjedring under løb, og de føles rigtig lette. Så jeg benytter dem til korte ture, og nyder den følelse af lethed de giver.

I øvrigt fik min søn også et par af disse løbesko, og han har ikke oplevet problemer med pasform eller vabler overhovedet, og hans tilbagemelding er at han føler at han svæver afsted når han løber med dem på.

Så hvis man ikke tidligere har haft issues med løbesko fra Nike, og vil forkæle sig med et par lækre lette løbesko så er Nike Epic React Flyknit værd at investere i.


Opdatering, april 2019:

Jeg har nu vekslet mellem disse sko og to-tre andre løbesko af andre mærker i et stykke tid, og det er som om at mine fødder har vænnet sig til dem. Det er ikke blot fordi jeg har løbet dem til, for jeg købte et ekstra par for nylig, og jeg kunne ikke mærke forskel.

Det som gør forskellen for om disse Nike Epic React sko virker for mig eller ej er sokkerne. Et par helt almindelige tykke tennissokker, og alt er godt, mens tyndere løbesokker medfører problemer for min hæl.

Så, som det kan læses af ovenstående opdatering er jeg så glad for disse sko, at jeg har investeret i et ekstra par, som ligger klar hver gang jeg kommer til mit sommerhus, og trænger til at få bevæget stængerne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*