Annette Fredskov

Personen, der er genstand for dette indslag, er endnu ikke selv senior i traditionel forstand, da hun stadig er et pænt stykke fra at have rundet de 50. Til gengæld er hun en inspiration for folk i stort set alle aldre.

 

For en håndfuld år siden så jeg et TV-indslag, hvor en kvinde for åben skærm bekendtgjorde, at hun havde i sinde at gennemgøre et maraton hver dag i et helt år. Jeg husker ikke om hun rent faktisk var startet på projektet da hun blev interviewet. Dog husker jeg, at jeg syntes, at det var vildt og ret usandsynligt, at hun ville få ført det ud i livet. Et maratonløb, hver eneste dag! Oveni havde hun tidligere fået stillet en diagnose på en alvorlig kronisk sygdom: sklerose.

Jeg glemte hendes navn, og halvt om halvt TV-indslaget.

Noget tid senere, læste jeg  lidt tilfældigt nogle kommentarer i relation til en såkaldt challenge, jeg havde meldt mig til på endomondo. Det var en challenge om at løbe så langt som muligt i løbet af en måned eller noget i den stil – og i kommentarfeltet var der flere, som beskyldte en bestemt person for at snyde. De mente, at det simpelt hen var umuligt at tilbagelægge så mange kilometer, som hun opgav til endomondo. Der var så andre, som irettesatte tvivlerne og forklarede, at det var en del af et større projekt om at løbe et maraton hver dag.

Og så kom jeg i tanker om TV-indslaget. Og denne gang huskede jeg hendes navn for nu var der ingen tvivl om, at hun havde ment det alvorligt.

Hendes navn var Annette Fredskov.

Hun gennemførte sit projekt med 366 maratonløb på 365 dage. En helt igennem fantastisk præstation!

Jeg, der aldrig selv har gennemført et eneste maratonløb, er måske ikke den rette til at sige dette; men efter min mening er hendes største præstation, at hun har taget styring over sit eget liv.

At det blev gjort med et så vildt projekt, der har krævet store mængder af både tro og vilje – gør det naturligvis blot endnu mere imponerende. Alle disse maratonløb har desuden fungeret  som platform for et virke som foredragsholder, coach og inspirator for andre.

Og maratonløb er fortsat på programmet. Nummer 700 er planlagt at finde sted til Copenhagen Marathon 2019.

Nedenfor er link til Annette (nu Aneste) Fredskovs  hjemmesider, hvor det er muligt at finde mere information og inspiration.


https://www.fredskovmarathon.dk/

http://www.aneste.dk/

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*