Fitnesshapser #1 2019

Herunder er et lille antal fitnesshapsere, gengivet fra forskellige magasiner, uden at der er fulgt op på kildematerialets lødighed…

 

Færre danskere mister deres tænder

Danskernes tandsundhed bliver bedre og bedre. I løbet af de seneste 30 år er det blevet en markant mindre andel, som har mistet alle deres tænder (tal fra 1987 og 2017). I 2017 var det 3,4% 16-74-årige som ikke har nogle tænder tilbage i munden mens det var 17.7% i 1987.

Set i Samvirke, Juni 2019


Dioder får ældre til at huske bedre

Et videnskabeligt forsøg på ældre mennesker (60-76 år) med dioder, der ved elektriske impulser kunne ensrette hjernebølger, ledte til at forsøgspersonerne scorede lige så godt i husketests som hvis de var i 20’erne.

Set i Samvirke, Juni 2019


Ung og doven? Ret op på det når du bliver ældre

Midaldrende, som har levet deres ungdom som sofakartofler kan stadig forbedre deres sundhed markant, hvis de bliver aktive senere i livet. I en videnskabelig undersøgelse af >300.000 menneskers motionsvaner i en 20 års periode viste det sig, at de som havde motioneret livet igennem havde en 36% lavere risiko for at dø i forhold til de som var inaktive. De som først havde valgt at tage stafetten op og blive aktive motionister efter 40 års alderen klarede sig dog næsten lige så godt som de, som havde haft det som en del af deres livsstil siden de var unge.

Set i Aktiv Træning, Juni 2019


Bevar muskelmassen med fiskeolie ved træningspause

Et videnskabeligt forsøg undersøgte to grupper kvinder; den ene gruppe fik dagligt et tilskud af fiskeolie i en periode på 4 uger mens en anden gruppe fik solsikkeolie. Herefter blev deres ene ben immobiliseret i 2 uger. Da muskelmassen og -styrken blev målt efterfølgende viste det sig, at gruppen, der fik fiskeolie havde mistet markant mindre muskelmasse, og hurtigere genopbyggede styrke i benet.

Set i Aktiv Træning, Juni 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*