Nike Free RN 2018

Nike Free Run/RN findes i flere varianter, og for hver generation ændres nogle detaljer på skoen.

2018-versionen er gået ud af produktion, men kan ind imellem stadig findes i butikker, der har fået fat i et restlagre. Jeg købte mine på tilbud i Sportmaster, og brugte dem som indendørs træningssko ind imellem – ind til jeg besluttede mig for at anvende dem til det de blev købt for: at løbe.

Free-serien er bevidst produceret til at give minimal støtte, og ikke særlig meget stødabsorption. En skotype, der er velegnet til kortere løbeture.

Der skulle dog ikke mere en en enkelt tur til at gøre mig meget bevidst om skålens design: “… en laserskåret pentagon-konstruktion.”

Dette design er efter min mening “et skud i foden”. Undervejs på sin løbetur oplever man ofte den karakteristiske ‘klak’-lyd når sålen har opsamlet småsten. Efter hver eneste udendørs tur kan man således bruge tid på at pille utallige småsten ud af sålens specialdesignede konstruktion.

Den uheldige pentagon-konstruktion opsamler utallige småsten ved udendørs brug.

Efter få ture holdt jeg op med at nærme mig grusstier, men selv på asfalt opsuger disse sko småsten i imponerende antal.

Nu snører jeg oftest skoene, når jeg skal på arbejde, hvor jeg mest sidder på cyklen når jeg er udendørs.

Nike har heldigvis ændret såldesignet på deres nyere modeller.

Opsummering:

  • Lette, behagelige sko med ganske lidt affjedring
  • Udmærkede sko til indendørs træning, fx på løbebånd
  • Ved udendørs brug skal man være opmærksom på det uhensigtsmæssige såldesign; undgå underlag med småsten

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*