Clarence Bass

I mine teenage-år i 1980’erne fandt jeg inspiration til styrketræningsprogrammer i det amerikanske månedsmagasin Muscle & Fitness.

Her kunne man sagtens knytte en kommentar til, at langt de fleste af de atleter med overdimensionerede muskler, som optrådte på siderne, benyttede andet og mere end almindelige kosttilskud til at opnå deres udseende. Jeg havde sådan set heller ikke nogen illusion om at jeg kunne komme til at ligne bodybuilderne, der blev afbildet på siderne ved at træne efter de programmer, som blev fremlagt i artiklerne, eller ved at indtage det proteinpulver oa, de promoverede i annoncerne. Faktisk tror jeg at op mod halvdelen af siderne i magasinet kunne krediteres reklamer for produkter, der efter sigene kunne øge størrelsen på dine muskler.

På trods af disse mindre flatterende ting fungerede magasinet motiverende på mig. Der var masser af gode råd om træning og kost, som selv en tændstiktynd  teenager kunne drage nytte af. Jeg tror faktisk jeg blev ved med at investere i Muscle & Fitness med jævne mellemrum et godt stykke ind i halvfemserne. Mens de de bodybuildere, som præsenterede deres træningsfilosofier løben de blev udskiftet på siderne, så var der et fast holdepunkt, som jeg altid bladrede frem til. Det var Clarence Bass’ faste klumme til sidst i magasinet.

Clarence Bass arbejdede som advokat, men havde dedikeret meget af sin fritid til træning. Han deltog i styrkeløftkonkurrencer og senere i nogle bodybuilding konkurrencer i kategorien over 40 år. Men han var langt fra den typiske steroidpumpede, overdimensionerede bodybuilder – i stedet fokuserede han på at vise sin muskularitet ved at opnå en meget lav fedtprocent. Det blev faktisk hans varemærke fremover.

Clarences indsigt i træning og ernæring, og hans erfaringer med at tilpasse sig de aldersforandringer som kroppen undergår i 40’erne og 50’erne gjorde hans Q & A klumme i Muscle & Fitness rigtig populær, og den var et fast indslag i magasinet i omkring 16 år – frem til 1996.

En ripped Clarence Bass (fra: Wikipedia)

Undervejs har Clarence udgivet en række bøger: Ripped: The sensible way to achieve ultimate muscularity, Ripped 2, Ripped 3, Lean for Life, Challenge Yourself, Great Expectations og Take Charge. Derudover er højdeppunkter fra hans klummeindslag udgivet på bogform i serien Lean Advantage.

Siden 1996 har Clarence fortsat sine aktiviteter på hjemmesiden cbass.com. Opsætningsmæssigt har hjemmesiden ikke udviklet sig meget siden, men indholdet opdateres stadig løbende – og indeholder et væld af spændende information. Opdateringerne omfatter ny viden fra forskningsverdenen ofte sat i kontekst med Clarence egne erfaringer. Så her er masser af relevant information for den aldrende motionist.

Som alle, der ældes støder, der naturligvis skavanker til. Blandt andet har Clarence undergået en hofteskifteoperation. Det har dog ikke hindret ham i at fortsætte med at være fysisk aktiv.

Clarence, 70 år gammel (Fra: Wikipedia).

Noget som har inspireret mange Clarence Bass ‘fans’ gennem tiden er en tilbagevendende event, hvor Clarence mindst en gang om året kom i ekstra god form og arrangerede en fotosession. Billederne har så kunnet motivere andre til at komme i bedre form, hvad enten de er i 40’erne eller i 70’erne. Efter han har nærmet sig de 80 år er han vist holdt op med at invitere professionelle fotografer til at tage billeder, men han har stadig lagt private fotos op fra da han var 80 og 83.

Så hvis du søger inspiration til sund og aktiv aldring så kan du bare læse mere om Clarence Bass og de gode råd, der stadig kommer fra hans hånd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*