Fitness M/K podcast om anti-aging

Med en uddannelse i humanbiologi + en Ph.D. i muskelbiologi har podcastværten Anders Nedergaard opbygget en betydelig indsigt i hvad der aktuelt rør sig inden for træningsfysiologi, kost, tilskud og præstationsfremmende medikamenter.

Anders Nedergaards podcast Fitness M/K har kørt i flere år, er ganske populær, og formentlig den mest lyttede inden for emnet fitness i Danmark. Podcasten berører en række forskellige emner, og bevæger sig ofte ud i nogle hjørner, som ikke nødvendigvis vil interessere alle. Ind imellem bliver samtalerne også lidt fagligt nørdede, og vil derfor ikke ramme alle, selvom man har generel interesse i sundhed og fitness. Personligt har jeg dog med stor interesse lyttet til en lang række af de podcasts, der findes i arkiverne.

Grunden til at jeg omtaler Fitness M/K her er, at der for nylig er udgivet en podcast om forskning i sund aldring og anti-aging (#354 Anti-aging). I podcasten interviewes forskeren Morten Scheibye-Knudsen, fra Center for Sund Aldring på Panum Instituttet, Københavns Universitet.

I afsnittet gennemgås bl.a. hvad der aktuelt rør sig inden for aldringsforskning med særligt fokus på Scheibye-Knudsens egne fokusområder. Undervejs omtales David Sinclar, som jeg tidligere har skrevet om et par gange, og Scheibye-Knudsen nævner også eksempler på ‘anti-aging’ tiltag, han selv praktiserer (jeg kan afsløre, at et af tiltagene ikke uden videre kan praktiseres i Danmark medmindre man er læge eller har sukkersyge).

 

De nyere Fitness M/K podcasts, inklusive den aktuelle, kan bl.a. findes på Spotify samt en række andre podcast-udbydere (se evt. Anders Nedergaards hjemmeside).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*