Bukkehorn som kosttilskud

Som jeg har skrevet om i et tidligere indlæg, så er der faktisk videnskabeligt belæg for at urten bukkehorn har nogle interessante virkninger, hvis det indtages som kosttilskud. Foreløbige undersøgelser peger i retning af, at indtagelse af præparater med ekstrakt af bukkehornsfrø bl.a. kan have positive virkninger på LDL kolesterol, libido og visse symptomer ved overgangsalder.

Jeg har selv suppleret med et bukkehornspræparat i perioder, og fornemmer at det har en effekt. Dog skal fornemmelser altid tages med et stort gran salt. Det er tanken, at teste om der er en målelig effekt, fx ved at måle på testosteron i blodet før og efter perioder med indtag – men det kræver lidt planlægning, og medfører også lidt udgifter, så dette lille eksperiment afventer stadig sin afvikling.

Præparater med bukkehorn er ikke særlig dyre (kan fås ned til omkring kr. 130,- der rækker til 100 dage), men det kan gøres endnu billigere, hvis man har en kaffekværn eller lignende, der kan hakke frø. Ja, faktisk er det måske ikke en gang nødvendigt. Jeg har set knuste bukkehornsfrø til en pris på kun lidt over kr. 100,- for 1 kg. Jeg har ikke selv testet de knuste frø, men har købt hele frø. Efter en god tur i kværnen er frø-pulveret egnet til at blande op med vand eller blande i fx yoghurt. Da bukkehorn traditionelt benyttes som krydderi i bl.a. Indien og Pakistan, skal man forvente at det har en karakteristisk smag når det ikke er pakket ind i en kapsel. Selv tager jeg typisk en teskefuld sammen med kreatin (med bærsmag) i vand, og det fungerer fint.

Jeg har læst at indtagelse af bukkehorn kan føre til at sved og urin får en karakteristisk lugt, men det har jeg ind til videre ikke selv bemærket.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*