Kunsten at blive ældre – Rudi Westendorp

Dr. Rudi Westendorp er yderst velanskrevet inden for forskning i aldring (gerontologi) og var bl.a. leder for The Leyden Academy on Vitality and Aging. I 2015 rejste han fra Holland til Danmark for at besætte et professorat på Center for Sund Aldring på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i København.

Kunsten at blive ældre er oversat fra den hollandske udgave Oud worden zonder het ze zijn fra 2014. Den danske udgave udkom i 2016.

Titlen på bogen er ganske catchy, men læseren skal ikke forvente, at det er et stykke værktøj til selvhjælp i hvordan man ældes med ynde. Den dykker heller ikke ned i molekylærbiologiens detalje omkring ældelsesprocesser. Til gengæld leverer den en nøgtern overordnet forklaring på hvorfor vi ældes og et interessant bud på menneskehedens fremtidsudsigter i forhold til levealder. Bogens vigtigste budskab er dog nok oplægget til diskussion omkring, hvorledes vi som samfund skal forholde os til den løbende stigning i antallet af ældre. Her er forfatteren ikke tilbageholdende med at give sine meninger til kende, hvilket må være noget vores politikere bør lytte til.

Bogen tager ofte udgangspunkt i hollandske samfundsforhold, men da de i høj grad minder om de danske giver de forskellige betragtninger udmærket mening for den danske læser. Desuden er der under oversættelsen indføjet relevante henvisninger til Danmark rundt omkring.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*