Charles Eugster

Charles Eugster er en pensioneret tandlæge født i 1919 i London, England. Det er dog en fortalelse at kalde ham pensionist på trods af, at han nu er 97 år.

Efter at være distraheret af at opbygge og udvikle sin tandlægepraksis indså Dr. Eugster, at han var alt for stillesiddende. Han genfandt sit atletiske konkurrence-gen som 63-årig, og begyndte at konkurrere i roning – og har sidenhen vundet et væld af masters konkurrencer.

What people do not realise is that if you do endurance training such as walking or cycling – which is often recommended for older people – that does not combat sarcopenia, which is a loss of muscle mass, loss of power, loss of strength. So as my rowing was just an endurance sport, despite the fact that I was training six days a week, my body deteriorated. And now we know that in order to be physically active in old age, you must do muscle training – and I don’t just mean resistance training, I mean hypertrophy training – which means training the muscles to exhaustion or failure.

– Charles Eugster til The Telegraph i 2015

Som 87-årig startede han bodybuilding for at genopbygge sine muskler da han fandt, at han ikke havde kunnet holde på sin muskelmasse ved blot at ro.

95-år ung fandt han udfordring i at deltage i atletik, og har sidenhen vundet Britisk-, EM- og VM- titler på flere sprintdistancer i sin aldersklasse. Han er indehaver af verdensrekorder på 200m og 400m distancen for 95+ atleter.

Charles Eugster taler ved TEDx, som 93-årig.

Jeg blev faktisk først opmærksom på Charles Eugsters eksistens, da jeg faldt over hans forelæsning ved TEDx Talks i Zurich 2012, som er tilgængelig på Youtube. Det budskab han leverede på mindre end et kvarter er i sandhed inspirerende – men jeg var endnu mere imponeret over den måde han formåede at levere budskabet, i en alder af 93 år. Klippet skal ses – klik her!

For mere inspiration er det muligt at se ham træne her, eller se ham sætte indendørs verdensrekord på 200m som 95-årig her.

 


Kilder:

Meet Charles Eugster, Britain’s fastest nonagenarian. Jonathan Wells. The Telegraph, 7-8-2015.

Why bodybuilding at age 93 is a great idea: Charles Eugster at TEDx Zurich. TEDx Talks. Youtube, 27.11.2012.

The World’s Fittest OAP – Charles Eugster. thisisguavo Media. Youtube, 10.2.2013.

Charles Eugster’s 200m World Record, from Silver Grey Sports Club. SilverGreySportsClub. Youtube, 8.3.2015.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*