Underarmstræner fra Taurus

Jeg har i tidligere indlæg henvist til, at der er flere videnskabelige undersøgelser, som har fundet en korrelation mellem lav grebsstyrke og øget risiko for tidlig død, eller længere tid om at komme sig efter operationer og hospitalindlæggelse (se fx denne metaanalyse).

Det er dog næppe grebstyrken i sig selv, som betyder det store. Det fungerer nok mere som en indikator for den generelle sundhedstilstand. I det daglige er det dog bare rart at kunne løsne låget på rødbedeglasset, uden at skulle finde hjælpemidler frem.

På min arbejdsplads er jeg stadig den, som man går til, hvis der er et låg på et prøverør, som har sat sig fast, og skal løsnes. Måske de har bemærket den håndgrebstræner, der typisk ligger blandt papirbunkerne på mit skrivebord. Jeg bruger den rent faktisk ind imellem.

Jeg har ikke oplevet problemer med greb, håndled og underarme siden jeg var teenager, hvor jeg formentlig løftede for tungt i nogle øvelser, der ikke passede min anatomi så godt – og jeg endte med ømme håndled i en periode. Jeg tænker også, at de styrkeøvelser, jeg ellers har på programmet er rimelig gode til at vedligeholde styrken i underarmene.

Ikke desto mindre blev jeg inspireret til at inkludere lidt mere direkte træning af underarmene under præmissen om, at det potentielt kunne være ‘penge i banken’ når jeg bliver lidt ældre og stadig gerne vil have en rødbede på leverpostejmaden.

Udover at klemme håndgreb, kan man træne håndledscurls, hvilket jeg gjorde en smule da jeg var yngre, og det blev aldrig min favoritøvelse.

Jeg kastede derfor min kærlighed på et alternativt stykke udstyr – en specifik underarmstræner.

Produktet, jeg faldt over var fra Taurus, og jeg bestilte det hos fitstop.dk. Der findes imidlertid mange lignende produkter, som man kan bestille andetsteds.

Der gik en rum tid, før jeg fik udstyret leveret, da der eftersigende var en miskommunikation mellem fitstop.dk og GLS, som gjorde, at de måtte fremsende en ny pakke, efter den første tilsyneladende gik op i røg.

Nå, men selve træningsudstyret er såre simpelt i udførsel, og betjeningen er ganske ligetil. Det kræver blot at man har nogle vægtskiver til at sætte ned over holderen.

Herefter er det bare at gribe om håndtagene med begge hænder og dreje det med kontrollerede bevægelser, så snoren rulles om stangen og vægten hejses opad – og så nedad igen.

Eksempel på en underarmstræner fra Taurus. Husk at vægtskiver ikke følger med.

Øvelsen er ganske simpel – og efter min mening ganske effektiv. Min træningsmakker var dog ikke helt så glad for den som jeg – nok fordi det er vigtigt at fokusere på at afstemme vægtbelastningen i starten så håndleddene ikke overbelastes.

Den eneste anke jeg har haft er, at det ene skumhåndtag på et tidspunkt løsnede sig, og kørte med rundt hvis man ikke greb ekstra hårdt fat. Jeg overvejede derfor at enten løsne det andet håndtag tilsvarene eller trække dem begge af for at teste, hvordan det fungerede uden håndtagene, men inden jeg fik ført det ud i livet har håndtaget ‘sat sig’ igen.

Så selvom der er andre goder måder at træne sine underarme på, og at de for manges vedkommende sikkert får rigelig indirekte træning – så synes jeg at denne gadget er et udmærket supplement, hvis man har ambitioner om at holde fast i noget af sin Skipper Skræk styrke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*