Fitnesshapser #3, 2021

På et ferie-resort faldt jeg over en norsk udgave af magasinet i Form. Jeg tænker, at der er stor sandsynlighed for at en del af artiklerne udveksles mellem de nordiske udgaver af magasinet, så måske de tre fitness-hapsere også vil være at finde i den danske udgave. Under alle omstændigheder er de tre nedenstående hapset fra norsk I Form, nr 11, 2021 – og jeg har ikke fulgt op på lødigheden af udsagnene, blot gengivet dem.

 

Hop på el-cyklen

Står valget mellem at tage bilen eller cyklen kan det ofte virke uoverkommeligt at vælge sidstnævnte, hvis det alene er rugbrødsmotoren, der skal arbejde. En elcykel kan måske være det, som kan give skubbet over på den tohjulede. Her er en række fordele ved at vælge elcykel: lav klimabelastning (fx frigives 6 gram CO2 for hver km på elcykel mod 209 gram for en personbil ved bykørsel), kroppen bliver motioneret på trods af hjælp fra elmotoren og man får masser af frisk luft.

Sort kaffe er godt for hjertet

Ifølge forskere, der har analyseret tre studier med i alt 21.000 deltagere nedsætter kaffedrikning risikoen for hjertesvigt. I forhold til de som ikke drikker kaffe skulle risikoen reduceres med 5-12% pr kop (svarende til 250mL) som indtages. Den øvre grænse nævnes ikke i referatet. Til gengæld nævnes det at der er tale om sort kaffe. Helseeffekten skulle gå tabt, hvis kaffeindtaget er i en form, hvor der tilsættes mælk sukker eller andet.

Ost skærper de kognitive evner

I et studie fulgte forskere 1700 personer over tre årtier og indsamlede løbende information omkring deres madvaner, og testede derudover personernes kognitive evner. En konklusion fra studiet var, at de som regelmæssigt spiste ost var bedre beskyttede mod aldersrelateret tab af kognitive evner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*