Dean Smith – indehaver af verdensrekord på Concept 2 romaskine

Nu da jeg har allerede har lagt et par indlæg op om indendørs roning i den seneste tid er det måske på sin plads at krydre dem med en lille hyldest til en inspirerende præstation fra denne verden.

Nu er det ingen hemmelighed, at jeg sætter pris på det Concept 2 udstyr, jeg har investeret i. En del af grunden er naturligvis den gennemarbejdede kvalitet, men en anden væsentlig grund er, at du kan sammenligne dine egne resultater med andres – verden over. Derudover bliver der afholdt internationale konkurrencer på Concept 2’s RowErg.

En sand inspiration, nok særligt for for aldrende motionister, er Dean Smith. Dean skiftede løbeskoene ud med trækkablet på en Concept 2 RowErg efter han i 70’erne begyndte at få problemer med knæene. Da han havde rundet de 80 bevægede han sig også ud på vandet for at trække i ægte årer, og roede sig til et internationalt mesterskab i Masters klassen.

95 år gammel har Dean ved en konkurrence i oktober 2021 taget den officielle rekord på 2000 meter på en Concept 2 RowErg i aldersklassen 90-99 år (letvægt) med en tid på 9:55.8. Ved denne præstation skar han over et ½ minut af den tidligere rekord.

Så, hvad enten man har ambitioner om rekorder eller ej, er det aldrig for sent at komme i gang med indendørs roning for god og effektiv motion.

 

Læs mere om Dean Smith i blogindlægget på Concept 2’s hjemmeside (på engelsk).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*