Husk at nyde livet!

Her er en lille reminder om at man skal huske at leve i nuet!

Den 15. juli fangede et teleskop i Sydafrika en asteroide med en diameter på 60 meter, der 2 dage tidligere var suset forbi jorden med over 80.000 km/t uden at den var blevet opdaget. En asteroide af denne størrelse ville principielt kunne udslette en stor by, hvis den rammer Jorden.

Der eksisterer ellers et advarselssystem støttet af NASA kaldet ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) som skanner himmelrummet for større rumobjekter, der har en risiko for at kollidere med Jorden og gøre større skade.

Åbenbart har systemet dog et blindt punkt; mod Solen, hvor teleskoperne kan blive blændet og overse denne type objekter, hvis de kommer i retning fra Solen.

Asteroiden, nu kaldet 2023 NT1, passerede i en afstand på omkring 1/4 af afstanden mellem Jorden og Månen, hvilket svarer til omkring 100.000 km fra Jorden.

Hvor forskere har observeret og regnet på, at vi kan føle os sikre på ikke at bliver ramt af en asteroide, der kan udslette det meste af livet på Jorden, i mere end 1000 år fremover – så er der altså stadig disse mindre ‘klippestykker’, der kan undgå vores opmærksomhed, hvis de kommer i det blinde punkt.

Og det er jo bare et eksempel på hvad, der kan ramme, som et lyn fra en klar himmel – så glem ikke at nyde livet i hverdagen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*