David Grusch og UFO-høringer

Nu er det ikke planen at fylde denne blog med en masse uvedkommende spam om UFO’er… Jeg har dog behov for lige at følge op på det tidligere indslag, jeg fik lagt ud for nylig.

Den seneste opblussen af UFO-interessen i offentligheden i USA skyldes i høj grad, at en amerikansk militærofficer, David Grusch er stået frem i et interview med den anerkendte australske journalist Ross Coulthart, gengivet på nyhedskanalen News Nation. News Nation har siden hen kørt hårdt på med opfølgende indslag, mens de større mainstream medier holdt sig en smule tilbage.

Efterretningsofficeren Grusch har mildt sagt været utilfreds med videreformidlingen af hans afrapportering omkring de ting han har fået oplyst mens han var en del af The Unidentified Phenomena Task Force. I slutningen af 2022 valgte han så at benytte sig af en Whistleblower-ordning, som han vistnok selv var med til at oprette. Her indberettede han en sag for at få mulighed for at dele klassificeret materiale med en komité i Senatet.

Hele sagen, som den tager sig ud nu, er fuldstændig mind-blowing.

I det førnævnte interview deler Grusch godt nok ikke klassificerede oplysninger, men han nævner nogle helt vilde ting (hvilket man skulle tro ville være klassificeret, hvis det passer); blandt andet at den føderale regering har et super hemmeligt UFO-program og er i besiddelse af flere ekstra-terrestiale rumfartøjer, nogle på størrelse med en fodboldbane.

Efter man først har tænkt, at han må have tabt sutten, så virker det alligevel lidt underligt, at en højtrangerende officer i efterretningstjenesten, med et rigtigt godt ry skyder sin karriere i militæret i sænk på den måde.

For mig at se er der følgende mulige scenarier:

  1. Grusch lyver så det driver, og kører sin helt egen agenda, som ikke har noget som helst at gøre med de informationer han har indsamlet i sin tid som efterretningsofficer.
  2. Grusch lyver så det driver, og er blevet instrueret til punkt og prikke af højstående embedsmænd i den føderale regering.
  3. Grusch taler sandt, men er blevet misinformeret af andre dele af efterretningstjenesten. Han siger, at han ikke selv har set aliens og udenjordiske rumskibe. Det er information, han har på andenhånd.
  4. Grusch fortæller delvist sandheden, men han smører tykt på for at give sagen opmærksomhed så bolden kommer til at rulle.
  5. Grusch fortæller sandheden og den amerikanske føderale regering har et hemmeligt UFO-program, og skjuler kendskabet til ekstra-terrestialt liv for offentligheden.

Hvilket scenarie er det mest plausible?

Først, lige meget hvilket af de beskrevne scenarier, der kommer til at passe håber jeg at det kommer for en dag. Og alle muligheder åbner for nye spændende spørgsmål, som jeg ikke kan vente med at få besvaret. Personligt tror jeg at det viser sig at være mulighed (2) eller (4), som passer. Men lige meget hvilken af de nævnte muligheder, på nær den første, der viser sig at passe, så implicerer det, at den føderale regering har noget i gære – en hemmelig agenda.

Det er bestemt ikke umuligt at David Grusch rent faktisk har tabt sutten, som foreslået i (1). Måske er det en erhvervsskade eller et udslag af stress, at nogle officerer mister pludselig jordforbindelsen og kommer med lidt for luftige udtalelser. Han ligner dog ikke én, der har haft et nervesammenbrud. Og han er ikke den eneste højtstående officer, som har været fremme med udtalelser om, at den føderale regering skjuler udenjordiske fartøjer.

En del skeptikere, der hælder til enten scenarie (2) eller (3) mener at det skyldes, at den føderale regering endnu en gang forsøger sig med et røgslør for at dække over militærets teknologiske fremskridt, måske endda på en måde så andre potentielt fjentlige nationer godt er klar over, at det er et røgslør. Det implicerer så også, at konspirationen er virkelig dyb og gennemtænkt. En af de grynede videoer, der blev frigivet i 2017 er efter sigende helt tilbage fra 2004, hvilket betyder, at flere ellers troværdige officerer fra det amerikanske flyvevåben (bl.a. David Fravor og Ryan Graves) er med i komplottet. Det synes jeg er usandsynligt af flere årsager. Dels har jeg svært ved at tro, at en person som fx Ryan Graves, som jeg har hørt i flere podcasts, ville køre sin løgnehistorie af i én uendelighed blot fordi han er patriot. Desuden kræver det så meget planlægning og komediespil, at jeg ville tro, at kæden faldt af et eller andet sted undervejs.

Scenarie (4) er efter min mening ikke så usandsynlig. Grusch kune godt tænkes at være blevet frustreret over at ikke kunne komme igennem med at viderebringe vigtig information til kongressen, som efterfølgende kan filtreres til offentligheden. Det virker relativt sandsynligt, at Pentagon gemmer på en hel del materiale om UFO’er (måske mindre grynede og mere omfattende videoer, radar-informationer mm.) som efter Gruschs mening bør kunne granskes i bredere kredse. Fortællingen bliver så bevidst krydret med elementer, som Grusch ikke selv tror passer, men er en del af hele UFO-myten, som også kører lidt rundt på gangene i Pentagon. Grunden til, at han tager disse ting med er for at størst mulig offentlig opmærksomhed, så politikerne til sidst presses til at gå i aktion. Husk at Pentagon rent faktisk har sagt god for, at de ting Grusch nævner i sine interviews (heriblandt at der er aliens og rumskibe gemt et hemmeligt sted). Hvis det passer skulle man tro at den føderale regering ville klassificere det under top secret.

At Pentagon stadig ikke spiller med åbne kort kan bl.a. ses i nedenstående indslag, hvor en undersøgelseskomité rapporterer, at de ind til videre støder panden mod en mur. I det mindste er meldingen, at det kommer til at få konsekvenser, hvis det fortsætter.

I indslaget nævnes også en høring i House Oversight Committee den 26. juli. Her vil bl.a. David Grusch vidne.

Så det bliver spændende at se om vi kommer nærmere, en afklaring af motivet bag David Gruschs whistleblower-historie.

Jeg vil forsøge at afholde mig fra at lægge flere ‘UFO-rapporter’ op på denne blog…. medmindre det viser sig, at scenarie (5) passer.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*