Johanna Quaas Geisslers 7 regler for sund aldring

Denne tyske kvinde blev født i 1925 (det er blevet verificeret af Guinnes World Records), og som 97-årig er hun mere mobil end de fleste, som er halvt så gamle – og ja, rigtig mange af de som er endnu yngre.

Fysisk aktivitet har været en stor del af hele Johannas voksenliv, som underviser og som aktiv sportsudøver i håndbold og gymnastik. Gymnastik var den store passion, og efter at have trænet yngre gymnaster på højt plan vendte hun selv tilbage på konkurrenceplan som 56-årig til senior-konkurrencer.

Vildt imponerende kunne hun stadig afvikle komplicerede gymnastik-rutiner til konkurrencer da hun var over 80 år gammel – gulv-øvelser og i barren. Hun deltog i sin sidste konkurrence i 2016 – 90 år gammel. På Youtube er der eksempler, der viser hendes udfoldelser, bl.a. et udklip fra en opvisning i barren da hun var 91 år.

Selvom Johanna helt sikkert har vundet i gen-lotteriet, har det helt sikkert haft stor betydning at hun har levet et sundt og aktivt liv – og har fastsat nogle leveregler, som hun følger:

  1. Mindst 8 timer nattesøvn for at restituere, og gerne en ’morfar’.
  2. Plantebaseret kost, med masser af frugt og grønt, uden at overspise og ingen junk food.
  3. Morgengymnastik som start på dagen, hver dag.
  4. 1 times træning hver dag, fx gymnastik, svømning eller dans.
  5. Forskellige udfordrende øvelser, spil, krydsord, puslespil for mental stimulation.
  6. Vær glad og nyd livet. Dette kan være vigtigere end de foregående punkter.
  7. Udstræknings- og styrkeøvelser hver dag for at styrke led og vedligeholde musklernes smidighed og elasticitet.

De ovenstående leveregler er opsummeret fra en ‘hyldest-video’ fra Youtube (der har lidt småirriterende intermezzoer), hvor man også kan se eksempler på hendes bemærkelsværdige gymnastiske evner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*