Alder – Suresh Rattan

Hver måned udgiver Århus Universitetsforlag en 60 siders bogudgivelse med fokus på et forskningsområde – i serien Tænkepauser – Viden til hverdagen. I et kort tidsrum er udgivelsen gratis tilgængelig som e-bog eller lydbog. Herefter kan den købes for en overkommelig pris. Ved at tilmelde sig forlagets nyhedsbrev er det dog muligt frit at vælge en gratis Tænkepause.

Her i januar er det biogerentologen (populært sagt: aldersforsker) Suresh Rattan, der står bag udgivelsen Alder. I bogen giver han et kortfattet indblik i sine betragtninger omkring menneskets aldring.

På forlagets hjemmeside introduceres bogen med følgende ord:

1955. Det er det tal, Suresh Rattan kan læse på sin fødselsattest. I den alder banker forfaldet på hos enhver, men han føler sig ikke så gammel. Faktisk har han det som en tyve år yngre vårhare, og han ved godt hvorfor, men han er jo også aldersforsker ved Aarhus Universitet. Takket være evolutionen kan vi ikke forestille os selv ældre end 45, og biologisk set burde vi bare opgive ånden, når vi har opdraget et par tro kopier af os selv. Til alle os, der gerne vil leve lidt længere, har Suresh opfundet formlen for evigt liv. Lad os håbe, den virker.

Bogen er gratis tilgængelig indtil 9. januar. Se mere her!


 

Suresh Rattan: Alder. I serien Tænkepauser – viden til hverdagen (45). Århus Universitetsforlag 2017, ISBN 978 87 7124 924 8

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*