Natural Supplements by Mike O’Hearn

Mike O’Hearn (født i 1969) er en af de mere fremtrædende personligheder inden for den amerikanske fitnessindustri. Første gang han for alvor kom i rampelyset var som ‘Thor’ i American Gladiators, en TV-serie fra 1990’erne, hvor amatøratleter skulle konkurrere indbyrdes og mod de professionelle gladiators. Da programserien blev genoptaget i 2008 var han atter med som ‘Titan’. O’Hearn har desuden vundet flere Mr. Natural Universe titler i bodybuilding, og er blevet brugt som covermodel på utallige magasinforsider.

Når man ser ham up front er det måske forståeligt, at han jævnligt bliver beskyldt for at have taget anabolske hjælpemidler for at opbygge den imponerende muskulatur. Selv har han oftere end Lance Armstrong forsikret, at hans resultater ikke er et produkt af indtagelse af anabolske steroider o.lign.

Da han passerede midt-40’erne var det formentlig passende at løfte sløret for én af de hemmeligheder, der er med til hjælpe ham med at holde sig en hel del mere end blot almindelig fit.

Natural Supplements by Mike O’Hearn – Cellular Advance, som kan bestilles på hans hjemmeside.

På sin hjemmeside sælger han to produkter i en Natural Supplements serie: Cellular Advance og Oralcell Plus. Prisen for en måneds forbrug er henholdsvis $99 og $699. Jeg har dog ikke været i stand til at finde forskellen på de to produkter, andet end at man ved det dyre produkt støtter Mike O’Hearns sag med $600 ekstra.

American duck embryonic cells are similar to the human cells at chromosome 14, which governs the production of telomerase. Telomerase promotes powerful immunological transfer of DNA material from one cell to another, while rebuilding telomere length, starting within the first 24 hours. Oralcell™ takes cellular nourishment to the next level, uniquely combining Embryonic Cells, a food, fortified with the best in Vitamin, Minerals and nutritional supplementation: American duck-derived embryonic cells, Vitamins C, E, D and all the B Vitamins, beta-carotene, Biotin, Lysine, Proline, Carnitine , Arginine, Cysteine, Co-Enzyme Q-10, French Marine Pine Bark Extract, Bioflavonoids, trace minerals and Colostrum. Oralcell™ embryonic cells have undergone a special freeze-dry process which results in lyophilized cells, an excellent and convenient method developed to meet stringent sterilization controls and preservation of the biological substances.

– Produktbeskrivelse for Cellular Advance & Oralcell Plus

På etiketten for det billigere Cellular Advance produkt angives det dog, at det er ‘vegetariske kapsler’, måske for at understrege at kapslerne ikke er baseret på gelatine; det fremgår ikke klart. Betegnelsen Natural Supplements hentyder nok mest til hans erklærede status som ‘naturlig’ bodybuilder, da produkterne indeholder ekstrakt fra kunstigt dyrket embryonale stamceller. Idéen om at proppe frysetørrede stamceller i et kosttilskud skulle være at udnytte deres indhold af enzymet telomerase. Telomerase er blevet udråbt som et anti-aging mirakelmolekyle, da det i stamceller kan vedligeholde telomerer, som beskytter cellekernens kromosomer. I produktbeskrivelsen angives at “telomerase promoverer kraftfuld immunologisk overførsel af DNA-materiale fra én celle til en anden, mens det genopbygger telomer-længde, startende inden for de første 24 timer,” hvilket er et biologisk forvrøvlet udsagn.

På hjemmesiden er det muligt at finde et dokument, som burde dokumentere effekten af dette præparat. Heri beskrives at Oralcell Complex indgår som en del af kosttilskuddet, og benytter en organisk polyelektrolyt, der skulle beskytte biomolekylerne i stamcelleekstraktet fra at blive nedbrudt i mave-tarmkanalen, så de kan optages af organismen. Skriftet dokumenterer dog på ingen måde, at noget som helst fra de lyserede stamceller i pågældende kosttilskud optages i kroppen, ej heller at der er en effekt af selve præparatet.

Den eneste dokumenterede effekt af dette præparat ved regelmæssigt brug er en mærkbar reduktion af ens opsparing.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*