Mellemmåltider gør os fede

For et par uger siden blev en ganske tankevækkende oplysning fisket ud af en artikel i Samvirke og præsenteret i TV2 Nyheder under titlen: 80 procent af danskernes sukkerindtag kommer fra mellemmåltider.

Artiklen i Samvirke fokuserer ganske vist på myten om, at det er langt bedre at fordele sine måltider i løbet af dagen frem for på tre hovedmåltider, men det er henvisninger til tal fra DTU Fødevareinstituttet, der springer i øjnene:

  • 85-90% af danskerne indtager mellemmåltider
  • 30% af det daglige energiindtag stammer fra mellemmåltider
  • 80% af det daglige sukkerindtag stammer fra mellemmåltider

Med det fokus der er på en rullende fedmeepidemi og sukkerindtag som den store synder i den forbindelse, peger oplysningerne på en pinagtig enkel – og bestemt ikke overraskende – konklusion: vi bliver federe og federe fordi vi mangler rygrad.

 


80 procent af danskernes sukkerindtag kommer fra mellemmåltider. TV2 Nyheder. 1.4.2017

Mellemmåltider: Du må godt sige nej tak. Inger Abildgaard. Samvirke. 31.3.2017

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*