Garmin offline

Hvis du bruger en Garmin aktivitetstracker har du formentlig bemærket, at det i flere dage ikke har været muligt at opdatere data i Garmin Connect app på smartphone eller på pc.

Ved åbning af appen bliver man mødt af en kort servicemeddelelse på dansk, og en lidt længere og en smule mere uddybende på engelsk:

I meddelelsen nævnes en outage, som Garmin har valgt ikke at komme nærmere ind på.

Ind til videre har det betydet, at alle data oplagret i trackere ikke har kunnet overføres via Garmins app eller garmin.com. Heldigvis kan de fleste trackere lagre data for mange dage ad gangen, som så kan overføres når systemet er oppe igen.

Der er også måder at overføre data til andre systemer som fx Strava på trods af at Garmin er totalt online. Det skyldes at stort set alle trackere fra Garmin fysisk kan kobles til en pc, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet for andre produkter. Læs evt en guide (på engelsk) her.

Nu ser det imidlertid ud til at Garmin er ved at få deres systemer på banen igen.

Den seneste meddelelse på engelsk rapporterer, at systemet snart er oppe igen:

Jeg har også oplevet at data er blevet overført til Garmin Connect fra mit fenix 5, så der er håb for at alt snart kører normalt igen.

Men hvad er årsagen til at al kontakt til Garmin har været afbrudt?

Det mest pålidelige rygte er, at Garmin har været udsat for et såkaldt ransomware angreb. Et typisk ransomware attack udføres af hackere, der får held til at låse dele af et firmas it-system, inklusive vigtige data. Hackerne kan efterfølgende true firmaet med at slette eller dele de data, som er blevet omfattet af angrebet.

Forhåbentlig har Garmin haft held med at genoprette systemet uden tab af data. I alt fald ser det ud til at alle mine data er intakt, så det tegner godt. For mit vedkommende ville tab af nogle træningspas være et mindre irritationsmoment – det er jo ikke vitale data…

Jeg tænker dog, at der kunne være lidt mere alvorlige issues med Garmin Pay, som er et betalingssystem som firmaet har introduceret. Jeg går ud fra at en tilmelding til Garmin Pay omfatter en lagring af kreditkort-oplysninger hos Garmin. Forhåbentlig har hackerne ikke fået adgang til disse oplysninger.

Vi får nok mere at vide så snart Garmin har fået gennemgået alle dele af det formodede ransomware angreb.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*