Triceps træner fra 24hshop

Jeg kan ikke tillade mig at klage over det udstyr, jeg har til rådighed i mit lille hjemme-gym. Alligevel er det lidt fedt når der byder sig en mulighed for at introducere lidt træningsvariation.

En af de ting, der ikke rigtig har været plads til derhjemme er kabeludstyr. Egentlig ville jeg gerne have plads til et tårn, hvor jeg kan lave lat pulldowns og triceps pushdowns. For rygtræning vil jeg dog trods alt ikke bytte med min robuste pullup bar, der sidder i væggen.

Helt tilfældigt stødte jeg dog for nylig på et simpelt udstyr til at lave øvelsen triceps pushdown. Jeg fandt det på 24hshop.dk til omkring kr. 250,-, plus kr. 50,- i transport – i alt kr. 300,-. Tilsvarende udstyr kan fås andre steder, hvis man søger lidt rundt omkring.

Til den pris kunne jeg ikke lade være med at bestille det, også selvom jeg tænkte at der var en reel risiko for at det ville være noget bras. Så nogle få dage efter bestilling modtog jeg en lille pakke med det nødvendige udstyr. Man skal dog sørge for at have nogle løse vægtskiver til rådighed.

Indholdet af pakken.

Hvis man er typen, der synes at man bør kigge i den medfølgende vejledning inden udstyret tages i brug kan man godt blive en smule forvirret. I vejledningen angives udstyret som værende en Forearm Wrist Roller Trainer; altså et udstyr til træning af underarmene. Opsætningsvejledningen er på 8 punkter, og punkt 3. til 8. giver ikke umiddelbart nogen mening ved den første samling og opsætning set i forhold til hvordan komponenterne er sat sammen ved modtagelse. Det betyder heldigvis ikke så meget da samling og opsætning giver sig selv.

Det er værd at bemærke, at der er visse krav for montering af udstyret. Trissen (pulley), som kablet skal køre gennem, bør sidde i en vis højde (der er dog mulighed for at justere kablets længde). Desuden skal trissen placeres i en vis afstand fra vægge da vægtskiverne vil køre lodret op og ned fra trissen når øvelsen udføres.

Det viser sig, at den pullup bar jeg har siddende i væggen i mit træningsrum passer perfekt til at montere trissen i vha. en karabinhage, både i højde og ift. afstand fra væggen. Kablet trækkes igennem trissen, monteres vha. karabinhage til vægtholderen, mens den anden ende er monteret i håndtaget. Udstyret er således hurtigt klar til brug, der er blot brug for at montere vægtskiver på vægtholderen. Det kan anbefales, at benytte vægtskiver af mindre diameter for balancen og for at holderen ikke kommer i vejen under brug; op til 5 kg skiver virker fint.

Monteret i pullup bar, med vægtskiver i vægtholderen (2,5 kg og 5 kg skiver).

Sjovt nok står der på hjemmesiden at maxbelastningen er på 440 kg. Min umiddelbare vurdering er at 44 kg nok er mere realistisk, især fordi at kablet er en nylonline, som er fastgjort inde i håndtaget ved en simpel knude.

Kablet, eller linen, er på 240 cm. Det passede helt fint i mit setup. Der er dog mulighed for at afkorte linen ved at åbne håndtaget og trække linen ud, binde en ny knude og trække den ind i håndtaget igen. Den måde linen er monteret i håndtaget gør, at jeg ikke umiddelbart kan skifte til en anden type, fx den V-bar, jeg har liggende. Men den feature kan man næppe forlange af et udstyr til den pris.

Hvordan fungerer triceps-træneren så i praksis?

Jeg kan sige at den har været et hit. Alle, som har været forbi og har prøvet siger at den fungerer som den skal. Og jeg er enig. Den er blevet et fast indslag ved træning af triceps. Jeg har været tilbageholdende med at sætte mere end 25 kg på den, men med denne vægt ser det ud til at udstyret holder.

 

Plusser:

  • Billig
  • Nem samling og opsætning (hvis du har en pullup bar eller evt. krog monteret i loftet)

 

Minusser:

  • Forvirrende vejledning
  • Lidt tvivl om hvad udstyret kan holde til
  • Opsætning kræver et egnet sted at fastgøre trissen
  • Der kan ikke skiftes mellem forskellige typer håndtag

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*