Ny behandling af Alzheimers

Den forløbne uge har der været en del omtale af et nyt middel til behandling af Alzheimers (se bl.a. artikler på DR Nyheder og BT). Produktet kaldes Aduhelm, er fra medicinalfirmaet Biogen, og er blevet betinget godkendt af lægemiddelstyrelsen i USA, FDA.

Det er dokumenteret, at midlet kan reducere akkumuleringen af beta-amyloid omkring neuroner i hjernen. Til gengæld er det endnu ikke afklaret, hvor virksomt Aduhelm i virkeligheden er i forhold til behandling af Alzheimers. Det skyldes nok, at der er flere facetter til udvikling af Alzheimers end blot udfældning af toksisk amyloid i hjernen (se evt. artikel fra MedicalNewsToday).

De positive udtalelser fra Alzheimerforeningens direktør Peter Nissen og fra forskningsleder for Nationalt Videnscenter for Demens Steen Gregers Hasselbach går da også mere på de positive implikationer, det kan have på sigt.

Det er første gang i de sidste 18 år, at der er kommet nyheder på den front. Og grunden til at armene er kommet op, er at det er et tegn på, at der kan være kommet hul på bylden i forhold til virksom behandling af sygdommen – og at det fremmer udviklingen af ny effektiv medicin i en nærmere fremtid.

Så lad os krydse fingre for at det giver forskning i demenssygdomme et kæmpe boost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*