Uge 23, 2021 – min uge i motion

Denne uge bød på 1 hjemmearbejdsdag (torsdag) ud af ugens 5 arbejdsdage. Vejret har været godt, så alle de dage, hvor jeg har mødt på arbejde har jeg haft overskud til at kombinere med en cykeltur, ved at hoppe af toget lidt før endestationen. Det gode vejr har også  givet ekstra lyst til at komme ud og løbe lidt. Der har heller ikke været så mange familiære forpligtelser, og aftaler, så der har været rigeligt med mulighed for at finde tid til træning. De to styrketræningspas kom til at ligge lidt tæt på hinanden (tirsdag og torsdag), så det planlagte træningspas om søndagen er skudt en dag yderligere så kroppen kan blive helt klar.

Faktisk er det kun ved to træningspas, at min puls er kommet relativt højt op – ved burst-træning i 1 minut, og i de sidste 1000 meter af en af roturene. Jeg plejer at få pulsen op under løbeture, men i denne uge har jeg bevidst holdt tempoet nede for at teste et træningskoncept kaldet “180-minus-alder” – altså pulsen under motion. Dette skriver jeg et indlæg om ved lejlighed.

 

Nedenfor ses ugens registrerede motion:

Uge 23:

Mandag

 • Cykeltur, 6½ km
 • Cykeltur, 15 km
 • Løbetur, 4 km
 • Yoga, 25 min
 • Gåtur, 4 km

Tirsdag

 • Cykeltur, 5½ km
 • Cykeltur, 15½ km
 • Styrketræning, Håndvægtsprogram

Onsdag

 • Cykeltur, 5½ km
 • Cykeltur, 15½ km
 • Boksning på slagsæk, 10 min
 • Løbetur, 4 km

Torsdag

 • Burst-træning, 1 min (BikeErg)
 • Indendørs roning, 4 km
 • Yoga, 35 min
 • Styrketræning, Håndvægtsprogram

Fredag

 • Cykeltur, 6½ km
 • Cykeltur, 15½ km
 • Løbetur 4 km

Lørdag

 • Gåtur, 5½ km
 • Gåtur, 4 km
 • Sjipning, 10 min
 • Cykling, BikeErg, 8 km
 • Indendørs roning, 4 km

Søndag

 • Yoga, 28 min
 • Løbetur, 4 km
 • Gåtur, 4 km
 • Indendørs roning, 4 km

 

Denne uge var det sidste eksempel på min uge i motion for denne gang. Jeg tænker, at det har givet et indtryk af at min træning ikke er specielt struktureret, men at jeg prøver at implementere forskellige typer træning i løbet af ugen, hvor det passer og når jeg har lyst.

Da mine aktiviteter afhænger af, hvor jeg er i verden, og af årstiderne – bør jeg nok trække nogle motionsuger frem på andre tidspunkter. Det skal jeg nok forsøge at huske.

Og husk at hverdagsagtige aktiviteter, som cykelturen hjem fra arbejde eller en god gåtur – og ja, havearbejde – også kan tælle som motion.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*