Sommertræning, Triple-Threat

Hver sommer plejer jeg at finde på nye træningsrutiner. Ofte fordi jeg i feriesammenhæng ender et sted, hvor jeg ikke har adgang til de samme faciliteter og rutiner, som derhjemme. Jeg tror det er sundt – særligt mentalt – at få et afbræk fra de gængse rutiner.

Men da jeg havde en uges ferie derhjemme var det nærliggende at udnytte det udstyr jeg har til rådighed – og samtidig give kroppen og psyken en ny udfordring.

Denne sommer er det blevet til, hvad jeg har fundet på at kalde Triple-Threat, da det er en workout bestående af tre aerobe motionsøvelser lige i rap. For mig er der et konkurrence-element i det da jeg tager tid fra første øvelses start til sidste øvelses afslutning.

De tre øvelser er:

  • Concept 2 roning, 2 km
  • BikeErg, 2 km
  • Løb, 2½ km

Mit valg af romaskine og motionscykel er naturligvis baseret på, hvad jeg har til rådighed derhjemme, og andet er lige så anvendeligt. Løbeturen foregår udendørs, men hvis man kommer i et fitnesscenter kunne det foregå på et løbebånd. I det tilfælde kan det dog anbefales at benytte et løbebånd uden motor, hvor man altså selv ’trækker’ båndet. Grunden til at jeg anbefaler dette er, at hvis man giver den en skalle i de to første øvelser kan det være lidt svært at have overskud til at justere på løbetempoet, hvis man skal give sig det sidste på løbeturen. Årsagen til at min løbedistance er på 2½ km er blot, at der er en optimal rute på den distance lige uden for hoveddøren.

Det som Triple-Threat rutinen giver mig er, at jeg får motioneret både over- og underkrop, og jeg får startet løbeturen med pulsen oppe – og jeg er pænt presset, så jeg må holde tempoet nede fordi de to andre øvelser har kostet kræfter.

Det fede er også, at det er tre discipliner, som jeg udfører rutinemæssigt hver for sig med lav risiko for at komme til skade – og kombineret bliver det til en helt ny udfordring.

Hvis du ikke synes om disse øvelser, eller blot har nogle andre til rådighed er det naturligvis bare at forsøge andre kombinationer – så føl dig endelig inspireret.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*