Dana White fra UFC

At skrive om Dana White som en inspiration er et meget personligt valg fra min side. Jeg har været fascineret af kamsport/kampkunst i flere årtier, og Mr. White har spillet en kolossal rolle i forhold til at mixed martial arts (MMA) er blevet en kæmpe sport i USA. I Danmark halter vi lidt bagefter, så der er sikkert stadig mange der ikke rigtig har hørt om The Ultimate Fighting Championship, UFC eller i alt fald ikke om Dana White, der er organisationens ansigt udadtil.

Jeg har stor respekt for den måde Dana White og hans kompagnoner har udviklet sporten gennem de sidste 15 år, og finder det ganske underholdende, at han ikke på nogen måde holder igen med at give sin mening til kende i offentligheden når det angår anliggender inden for kampsport.

Men det er slet ikke derfor jeg har udvalgt ham som inspiration til efterlevelse. Det er simpelt hen fordi jeg stødte på et indlæg fra Men’s Health, hvor Dana White blev opfordret til at fremvise sit home gym  – og sit køleskab. Se evt. videoen fra Youtube ved at klikke på linket nedenfor.

Selvsagt er der ikke sparet på noget i de hjemlige træningsfaciliteter Dana White viser frem i videoen; han er god for omkring ½ milliard dollars. Der er både mulighed for at bokse, grapple, dyrke forskellige former for kardiovaskulær træning og styrketræning. Desuden er der et seperat rum til pilates og udstrækning samt en pool med jets til at svømme mod en kunstig strøm. Derudover præsenterede han en række wellness udstyr.

Dana White er født i 1969, så han er samme alder som undertegnede, og hans indstilling til træning er det som kan inspirere:

  • Træningssessionerne er, hvor han kan lade mentalt op
  • Han er til morgentræning
  • Efter han rundede de 50 år er styrketræning nu med lette vægte. Der skal ikke slås rekorder
  • Før i tiden trænede han fortrinsvist alene. I de seneste år har han benyttet en personlig træner, hvilket han også anbefaler alle andre at gøre

Ved fremvisning af køkkenet i videoen afslører Dana White, at han ikke er en helse-freak, hvad kosten angår, og meget af hans motivation for at træne er at han kan tillade sig at tage for sig af mindre sunde varer, som køleskabene(!) er smækfyldt med.

Jeg, og mange andre, har bemærket at Dana White rent faktisk er blevet større de senere år – dog uden at blive mere ‘rund’. Så det betyder nok mindre, at han ikke længere løfte tunge vægte i forhold til at han træner motiveret.

Det er stof til eftertanke.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*