Ring Fit Adventure, Spil til Nintendo Switch

Selvom man for længst er trådt ud af sine barnesko kan der godt være et legebarn gemt i én. Det er der i høj grad i mig.

Det er dog ikke altid nogle andre der kan lege, og så er det godt man selv kan finde på ting at tage sig til. En af de ting jeg kunne finde på at tage mig til da jeg var yngre når jeg havde et par timer at fordrive, var at tænde for tv og spillemaskine, enten Nintendo, Dreamcast eller Playstation. Det kunne få tiden til at flyve afsted. Det bliver ikke længere prioriteret på samme måde, må jeg indrømme – men jeg har stadig en spillemaskine stående – en Nintendo Switch.

For noget tid siden faldt jeg over en tanke: at det måske var muligt at kombinere chancen for at flå rundt i en controller med noget praktisk – noget motion. Der findes faktisk en del spil, hvor de kræves at man rører kroppen samtidig. Just Dance er et eksempel. Titlen er meget rammende for formålet med spillet, men for mig at se er det et party-spil, som giver mest mening når man er flere sammen. Der er også Fitness Boxing, som jeg har været ved at investere i. Inden jeg nåede så langt faldt jeg dog over Ring Fit Adventure, som efter omtalen virkede meget specifikt møntet på at inkludere forskelligartede træningsøvelser for hele kroppen i en spilatmosfære.

Spilpakken er af noget større dimensioner end normalen, og udover den lille spilcartridge medfølger der også en såkaldt Ring-Con og en Leg Strap. Leg Strap’en er blot en stofholder, der gør, at den ene spilcontroller kan spændes fast til det ene lår så bevægelse af underkroppen kan registreres. Den anden controller sættes i Ring-Con og giver mulighed for at en række forskellige øvelser kan registreres. Ring-Con er en ring, der kan tåle at blive trykket sammen og trukket i, og med controlleren isat kan disse påvirkninger samt bevægelser af ringen i rummet registreres og overføres til bevægelser i selve spillet.

Leg strap og Ring-Con med controllers fra Switch-enheden.

Hvad angår historien i selve spillet er den såre banal: Du er en atletisk person, som bliver udvalgt til at hjælpe en levende ring med at bekæmpe en ond pumpet drage, kaldet Dragaux. For at bevæge dig igennem banerne skal man jogge på stedet (ind i mellem med høje knæløft) for at komme fremad og undervejs mødes man af forskellige udfordringer, som klares ved at udføre forskellige træningsøvelser (op til 40 forskellige), hvor nogle er styrkeøvelser, mens andre er yogaøvelser.

Spillet er en smule ensformigt, men man trækkes alligevel fremad af historien, og hele molevitten tager nok et sted mellem 40-60 timer at gennemføre. Man kan dog også vælge Quick Mode, hvor man ikke fortsætter sit eventyr, men bare får sig et hurtigt workout. Simple Mode og Sets Mode giver desuden mulighed for at træne enkelte øvelser eller serier af bestemte øvelser, hvis man ikke ønsker at spille.

Skærmbillede fra spillet, hvor modstandere bekæmpes ved at udføre forskellige træningsøvelser.

Får man noget motion ud af det? Ja, jeg vil mene at mange godt kan få lidt sved på panden, og vil stimulere musklerne. Og det skal bemærkes at sværhedsgraden kan stilles individuelttil ens styrketrin ved at man gennemfører en test, bl.a. ved at trække og presse Ring-Con’en inden man kastes ud på eventyr. Og systemet holder øje med én. Man bliver ind imellem spurgt om man ønsker at hæve eller sænke sværhedsgraden – eller blot ønsker status quo. Desuden får man gode råd, statistik over de øvelser man har udført og opmuntrende milestones.

Øjebliksbillede fra en youtube-video, hvor en person (fra Nintendo-Life) tester Ring Fit Adventure.

Som de fleste spil har Ring Fit Adventure en begrænset evne til at fastholde interessen, men for en tid har det dog lykkedes spillet at få mig til at trampe nogle kilometer på stedet foran TV skærmen. Det er dog næsten synd hvis Ring-Con enheden er blevet skabt til et enkelt spil. Jeg håber der bliver udgivet andre spil, som udnytter de muligheder der er i ringen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*