Ric Drasin

En af de personer, der inspirerede mig til at starte sf.b, er en old school bodybuilder ved navn Ric Drasin. For et år siden anede jeg ikke hvem Ric Drasin var. Men Youtube er en forunderlig ting – og en dag fik jeg forvildet mig frem til en video, hvor Ric fortalte om hvordan hans træning foregår nu i forhold til da han var ung.

Rics karriere

Ric Drasin blev født tilbage i 1944, og som ung mand i 60’erne blev han interesseret i styrketræning og fribrydning. Han var én af de bodybuildere, der hang ud på Muscle Beach, Venice og trænede med flere af de store navne som Arnold Schwarzenegger og Franco Columbo. Han deltog i bodybuilding konkurrencer, men havde mange andre jern i ilden. Som en habil guitarist spillede han i et mildt succesfuldt band, der endda fik en pladeudgivelse. En væsentlig del af hans karriere var dog som professionel fribryder, fra 1965 helt frem til 2001. Her havde han øgenavnet The Equalizer. På grund a sin fysik blev han også hvervet til forskellige film og tv indspilninger. I tv-serien The Incredible Hulk, der oprindeligt kørte i perioden 1978-82, var der i en episode brug for en nedtonet udgave af Hulk figuren (Demi-Hulk) i form af Ric. Hulk blev ellers blev spillet af den store bodybuilder Lou Ferrigno. Som en lille kuriøsitet kan det nævns at det var Ric, der tegnede old-school logoerne til de berømte amerikanske fitnesskæder Gold’s Gym og World Gym, som stadig er i brug i dag.

Ric’s Corner

Efter at han sluttede af som professionel bryder fortsatte Ric som personlig træner, både ifht. styrketræning og brydning. Mens han kørte sin brydeskole udviklede Ric’s Corner sig. Det startede med fokus på brydning, men udviklede sig over tid til at omhandle The Golden Era of Bodybuilding, og senere med en hel del indslag, der også centrerer sig om træning, kost og tilskud for aktive ældre.

Inspiration og ærlig snak

I sine shows har Ric som oftest selskab af en gæst, det være sig en person inden for bodybuilding eller fitness verdenen, eller en person, der har faglig indsigt i det emne, der skal tales om. Rics afslappede stil er ganske behagelig at overvære. Han fornærmer ikke nogen, er ikke fordømmende, men taler også lige ud af posen, blandt andet om konsekvenserne af at have trænet med tunge vægte som ung og om sit eget og andres forbrug af anabolske stoffer. Det er særligt inspirerende når han giver et lille indblik i hvordan han som en nu ældre mand midt i 70’erne har justeret sin træning og kost så det fungerer bedst muligt for ham.

Se nogle af Rics videoer på Youtube: Ric’s Corner

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*