RowErg-BikeErg kombi for kredsløbstræning

Denne vinter har jeg af forskellige årsager ikke fået snøret løbeskoene helt så tit som jeg plejer.

I stedet har jeg forsøgt kompensere ved at stimulere min kredsløbskondition på anden vis.

De sidste par måneder har det været ved en RowErg-BikeErg kombination, hvor jeg udnytter, at jeg har de to stykker Concept2 fitnessudstyr lige ved hånden.

Konceptet er ganske enkelt: først 2000 meter på romaskinen efterfulgt af 2000 meter på motionscyklen. Turen på romaskinen er ved moderat intensitet, og kan opfattes som opvarmning til den efterfølgende tur på cyklen. Når jeg efterfølgende hopper på cyklen er jeg nogenlunde klar til at sætte tempoet højt helt fra start. Ofte skruer jeg helt op til tungeste damper-setting på BikeErg’en. Formålet her er at presse pulsen op til over 90% af maks, med et gennemsnit på omkring 85% af maks. Derfor har jeg typisk også pulsmåler (brystpulsmåler) på ved disse træningssessioner.

En session byder normalt på under 12 aktive minutter, så træningen er hurtigt overstået.

Opsummering:

  • 2000 meter på RowErg ved moderat intensitet
  • 2000 meter på BikeErg ved høj intensitet
  • Løbende pulsmåling for at kontrollere, at niveau for intensiteten overholdes
  • Træningen udføres 2-3 gange ugentligt

 

Om 14 dages tid regner jeg med at bytte rundt på rækkefølgen for afvekslingens skyld. Det kan selvfølgelig være at jeg når at blive indhentet af foråret forinden og vejret overtaler mig til at finde løbeskoene frem igen i stedet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*