Hvornår er man senior?

[wp_ad_camp_1]
I alderssammenhæng benyttes betegnelsen ældre ofte om de som har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet efter et langt og måske opslidende arbejdsliv. Der er dog flere og flere som går en sund alderdom i møde, og finder deres anden ungdom i tilværelsen som pensionister.

Og begrebet midaldrende burde dække den alder, hvor man er midt i livet, hvad angår livserfaring – en fase mellem ungdom og alderdom. En nærmere definition af denne midalder er dog skredet gennem tiden; i 1950’erne var det 35-50 år, omkring år 2000 var det 45-60 år, og nu er det snarere 55-60 år. Midaldrende er dog et begreb færre og færre identificerer sig med.

Ældre bruges ofte synonymt med det mere moderne senior (hvilket det også er direkte oversat). I andre sammenhænge, fx sport, bruges det til at betegne en voksen, arbejdsmæssigt om en med større anciennitet, eller blot om den ældste af to i familien med samme navn. Derfor er senior muligvis en mere udglattende og spiselig betegnelse end både midaldrende og ældre.

I alt fald bruges betegnelsen efterhånden meget bredspektret. Eksempelvis er der flere online datingsider, der averterer med senior-dating for folk der er 50+ eller endda 40+.

Her på bloggen opererer jeg også med en meget omfavnende definition af senior: fra det tidspunkt nogle af de første tegn på aldring sætter ind – hvilket typisk svarer til 40-45 år. Og gammel er en betegnelse, man kan bruge om sig selv når man en dag selv føler sig sådan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*