Fitness Confidential: Adventures in the weight-loss game – Vinnie Tortorich & Dean Lorey

Vinnie Tortorich (født 1962) er en af Amerikas mest omtalte personlige trænere, ikke blot fordi han gennem tiden har været træner for en lang række Hollywood personligheder, men også for hans ligefremhed hvad angår de emner han berører i offentligheden. Han har sin egen podcast, Fitness Confidential, hvor han kommer ind på kost helbred, træning, og forskellige sidespor udsendelsen ind imellem bevæger sig ind på.

Bogen Fitness Confidential: Adventures in the weight-loss game er skrevet sammen med Dean Lorey, og kan først og fremmest bruges som en inspiration om at komme op af sofaen og få ændret de lidt for magelige, men usunde livstilsvaner. Bogen bruger kun ganske lidt plads på at komme med konkrete råd til hvad man skal gøre for at vende skuden. Faktisk er der flere (humoristiske) råd om hvilke fælder der lurer undervejs – det er dog ikke dem alle, som kan overføres til danske forhold. Tortoriches no nonsense budskaber sender angreb mod ikke blot fitnessindustrien men også fødevareindustrien

Bogens væsentlige budskaber hvad angår kost og træning kan opsummeres i nedenstående:

  • Undgå sukker og kornprodukter.
  • Du får det udbytte af træning du lægger i det. Der er ingen mirakuløse genveje.
  • Hvis du vil tabe dig, så juster din kost (undgå sukker og kornprodukter). Hvis du vil se godt ud og øge din sundhed og dit velbefindende så træn.

Bogen blev udgivet i 2013, og er bestemt stadig læseværdig både for underholdningsværdien og for inspiration. Udover er der masser af anekdoter fra hans karriere som træner, samt hans helt personlige udfordringer, der omfatter kampen mod leukæmi og gennemførelsen af Furnace Creek 508 (et ultramaraton cykelløb).

Jeg blev selv inspireret til at læse bogen efter at have lyttet til et par af hans ofte underholdende podcasts (med mottoet: Your good intentions have been stolen and I’m here to help you get them back), men jeg vil mene, at det også virker modsat. Bogen giver i alt fald et indblik i Vinnie Tortorichs store ego, men med en humoristisk tilgang til de fleste af livets aspekter, hvilket også kendetegner hans programmer.

 

Bogen kan blandt andet købes på Saxo.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*